Medicii specialişti şi rezidenţi şi cadrele didactice pot obţine locuinţe ANL şi după vârsta de 35 de ani

1
14

Senatul a adoptat în unanimitate (89 voturi ‘pentru’) OG 28/2017 pentru completarea Legii ANL, introducând, în şedinţa plenului de marţi, un amendament care stabileşte că medicii specialişti şi rezidenţi şi cadrele didactice pot obţine locuinţe ANL şi după vârsta de 35 de ani, informează HotNews.ro.

 ANL

Proiectul de lege privind aprobarea OG 28/2017 pentru completarea Legii ANL va intră acum în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care are rol decizional.

Comisia de administraţie publică amendase ordonanţa în sensul că medicii rezidenţi şi specialişti puteau depune cereri pentru repartizarea locuinţelor construite prin programele ANL şi după 35 de ani, dar în urmă propunerii formulate în plen de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, amendamentul a fost completat, fiind incluse şi cadrele didactice.De asemenea, ordonanţa are că obiect completarea art. 6 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, în sensul că ANL este autorizată să utilizeze pentru cheltuieli de funcţionare 5% din resursele constituite pe anul în curs rezultate din închirierea şi vânzarea locuinţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here