Toată lumea știe cum să facă un copil, dar există încă multe concepții greșite despre a rămâne însărcinată. Am discutat cu profesioniștii pentru a separa realitatea de ficțiune și a vedea cum puteți obține acel test de sarcină pozitiv.

Mit: „Mama m-a făcut la 39 de ani, așa că am destul timp”.

Cel mai periculos mit este că femeile cred că au până la 40 de ani. De fapt, fertilitatea începe să scadă precipitat la 27 sau 28 de ani, iar la 35 este nesigură. Potrivit Societății Americane de Medicină a Reproducerii, până la vârsta de 40 de ani, șansele unei femei de a rămâne însărcinată sunt mai mici de cinci procente pe ciclu. Există mulți factori – inclusiv consumul de alcool, cofeină și nicotină, precum și afecțiuni precum endometrioza și sindromul ovarului polichistic – care vă afectează fertilitatea, deci nu luați nicio decizie în funcție de momentul în care surorile dvs. au conceput. Dacă vreți să știți cum stați ca fertilitate, vorbiți cu medicul, nu cu mama dvs.

Mit: „Menstruația mea este destul de regulată. Voi fi bine!”

Un ciclu obișnuit durează undeva în jur de 28 de zile. Dacă este extrem de diferit în fiecare lună, ar putea însemna că vă va fi mai dificil să concepeți. Starea menstruațiilor dvs. poate indica ce se întâmplă. Dacă sunt foarte ușoare, s-ar putea să vă lipsească estrogenul. Dacă sunt foarte grele, s-ar putea să nu existe suficient progesteron pentru a echilibra estrogenul. Și menstruațiile foarte dureroase ar putea fi un semn al endometriozei, ceea ce poate face concepția mai dificilă. Dacă menstruațiile nu sosesc regulat, discutați cu medicul înainte de a încerca să concepeți, pentru a vă urmări ciclul.

Realitate: Un deficit de vitamina D vă poate afecta fertilitatea.

Ce persoană nu are deficit de vitamina D? Adevărul este că majoritatea dintre noi suntem deficienți, fără să ne dăm seama. În timp ce specialiștii recomandă adulților să primească 600 de unități internaționale (UI) în fiecare zi, puteți discuta cu furnizorul de servicii medicale despre cât de mult ar trebui să luați dvs. (și partenerul dvs.) Există analize simple de sânge pentru a vedea cum sunt nivelurile dvs. actuale.

 

Mit: A avea un orgasm ajută la „aspirarea” spermei.

Sigur, un orgasm se simte grozav, dar nu pare să vă afecteze șansele de concepție. Teoria conform căreia un orgasm ajută la „tragerea” spermei în uterul contractant a fost respinsă prin studii care arată că nu există nicio corelație între orgasm și concepție. Adevărul este că sperma poate trăi în tractul reproductiv zile întregi, cu sau fără orgasm.

Mit: Ar trebui să faceți sex în fiecare zi.

Tratând sexul ca pe o misiune militară, acest lucru poate duce la stres nejustificat pentru ambele părți – și nimeni nu are nevoie de mai mult din asta. Ovulația are loc cu aproximativ 14 zile înainte de începerea următoarei menstruații. Pentru a profita la maximum de această fereastră fertilă, doctorii sugerează ca cuplurile să facă sex la fiecare două sau trei zile începând cu 18 zile înainte de următoarea menstruație.

Mit: Faceți sex doar atunci când ovulați, în ziua 14.

A ajunge mai devreme este întotdeauna bine – mai ales când încercați să rămâi însărcinată. Începeți să faceți sex cu câteva zile înainte de ovulație (ziua 11). Spermatozoizii sunt destul de răbdători și determinați, iar cel câștigător va sta în colul uterin timp de 72 de ore pentru a fi pregătit pentru ovulul descendent. Dacă așteptați până când temperatura bazală este ridicată, veți fi ovulat deja și este posibil să fi ratat fereastra – un ou supraviețuiește doar 12 – 24 de ore după eliberare. Aflați când ovulați folosind un calculator online.

Mit: Trusele de ovulație sunt o modalitate ușoară de a ști când să începeți să încercați.

Da, vă pot ajuta să vă urmăriți ciclul testând producția de hormon luteinizant din organism, care precede ovulația, dar există o avertizare: ele vă pot spune când ar trebui să ovulați, dar nu dacă ovulația are loc efectiv.

Realitate: Mâncați lactate bogate în grăsimi.

Produsele lactate cu conținut ridicat de grăsimi au fost recunoscute ca un producător de miracole pentru copii, de când cercetătorii au găsit o legătură între o dietă lactată cu conținut scăzut de grăsimi și un risc crescut de infertilitate din cauza lipsei de ovulație în 2007. Dar realitatea este că trebuie doar să mâncăm bine . Glucidele și zaharurile pot fi dăunătoare concepției, deoarece necesită niveluri mai ridicate de insulină, ceea ce poate perturba echilibrul hormonal. Consumați alimente sănătoase, întregi, cum ar fi fructele și legumele organice, proteinele slabe, grăsimile sănătoase, leguminoasele, nucile și semințele. Evitați pesticidele, erbicidele și substanțele chimice precum BPA, care sunt perturbatoare ale hormonilor.

Realitate: Partenerul trebuie să se pregătească și el pentru concepție.

Pe lângă faptul că trebuie să vă asigurați că este plin de vitamina D, partenerul dvs. ar trebui să ia acid folic pentru a preveni defectele tubului neural. Amândoi ar trebui să luați un miligram de acid folic activ pe z. Căutați un supliment care să conțină 5-MTHF [5-metiltetrahidrofolat] pe etichetă pentru a vă asigura că îl luați pe cel activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.