Acasa / News Alert / Comitet de urgență la Prefectura Gorj. Vezi câte cazuri de coronavirus sunt confirmate

Comitet de urgență la Prefectura Gorj. Vezi câte cazuri de coronavirus sunt confirmate

Prefetura Gorj s-a reunit de urgență în această dimineță după ce un nou caz de coronavirus s-a confirmat. Este vorba de un cetățean de 26 de ani, angajatul italianului. Acesta a declarat că a intrat în contact cu alte 30 de persoane la o petrecere sâmbată.

Cu excepția italianului de 71 care a fost confirmat cu coronavirus, dar care a părăsit România, acesta este singurul caz confirmat până acum.

”Am resușit să identificăm persoanele care au intrat în contact direct cu cetățeanul care fost infestat cu coronavirus. Investigația se desfășoară în paralel și vizează și celalate masuri conexe care implică plasarea acestora în regim de izolare, prelevarea probelor și trimiterea la Institutul Matei Balș. Toate activitățile culturale de pe raza comunei Prigoria vor fi suspendate de asemene vor fi suspendate și cursurile până la dezinfecția spațiilor. Izolarea persoanelor care au intrat în contact direct cu persoana infestată. Vor continua prelevarea de probe biologice” a transmis Cristinel Rujan, prefecturl județului Gorj.

Până acum a-au prelevat 73 de probe, iar azi de dimineață încă 29. Deocamdata în orașul Tg-Jiu nu sunt probleme toate testele au ieșit negativ. După trei cazuri confirmate se poate vorbi de restricționarea accesului în localitate.

”Sfatul meu pentru cetățeni este să încerce să evite acele adunări care generează transmiterea în mod facil a virusului” a mai transmis prefectul.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*