Acasa / News Alert / Dosar penal pentru o armă deținută ilegal

Dosar penal pentru o armă deținută ilegal

În urma exploatării unor date şi informaţii, de interes operativ, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor pe linie de arme, ocazie cu care a fost identificat un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, autorizat pentru a deține, purta și folosi arme letale de vânătoare, care deţinea, fără drept, la o locuință de pe raza comunei Dănciulești, o armă de vânătoare și 11 cartușe de vânătoare cu alice.

Acesta a fost sancționat contravențional cu 500 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, iar ca măsură complementară, s-a dispus anularea dreptului de a deține, purta, folosi arme și muniții letale.

Cu ocazia verificării muniției, s-a constatat că două dintre cartușe erau confecționate artizanal. Arma și muniția în cauză, au fost ridicate de organele de poliție.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, deținerea, portul, confecționarea, precum și orice operațiune privind circulația armelor letale, a munițiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcționarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*