Acasa / News Alert / Dosare penale şi amenzi pentru cei care nu respectă măsurile pentru combaterea infecţiilor cu coronavirus

Dosare penale şi amenzi pentru cei care nu respectă măsurile pentru combaterea infecţiilor cu coronavirus

Efective din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății efectuează, în permanență, verificări pentru respectarea de către cetățeni a regulilor și măsurilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii infecției cu COVID-19.
În acest sens efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, în urma neregulilor constatate, au aplicat sancțiuni contravenționale, în cuantum de 30.700 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 1/1999, privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.
De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a întocmit două dosare penale pentru zădărnicirea răspândirii bolilor (art. 352 din Codul Penal).
Totodată, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 120.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*