Acasa / News Alert / Olguța Vasilescu, declaraţie despre primele măsuri pe care le va lua ca Ministru al Muncii

Olguța Vasilescu, declaraţie despre primele măsuri pe care le va lua ca Ministru al Muncii

Ordonanțele pentru creșterea pensiilor și a salariilor trebuie adoptate imediat, după care bugetul reprezintă prioritatea zero, a declarat, joi dimineața, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, în fața sediului instituției, scrie Agerpres. „Sunt șapte ordonanțe, o să le vedeți pentru că o să le prezinte cineva de la partid. (…) Știți că acum prioritatea zero este bugetul. Trebuie să dăm ordonanțele pentru creșterea pensiilor și a salariilor, după acestea va trebui să ne asigurăm că avem bani în buget și vom intra pe legea salarizării. (…) Sper să termin foarte repede cu formalitățile de predare-primire și după intru în pâine“, a spus ministrul Muncii.

lia-olguta-vasilescu

Întrebată dacă există bani pentru măsurile “populiste” anunțate de noul Guvern, ministrul Muncii a precizat că programul de guvernare va fi aplicat cu buna credință și nu se va întâmpla niciun dezastru în România. “Ce înseamnă măsuri populiste? Că populația trebuie să trăiască mai bine sunt măsuri populiste? Eu cred că o să vă convingeți foarte curând că vom aplica acest program cu buna credință și nu se va întâmpla niciun dezastru în România”, a mai afirmat Olguța Vasilescu, noul ministru al Muncii.

La rândul său, fostul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, a precizat că a lăsat la minister un biblioraft întreg cu zonele de politică unde a lucrat. „În protocolul de predare-primire există un capitol care se referă la probleme deosebite în activitatea ministerului unde în mod uzual se scrie “nu e cazul”. De data aceasta eu am un biblioraft întreg cu zonele de politică publică la care am lucrat. Vă aduc aminte că pentru mine în mandat a fost mai puțin important să vin cu măsuri punctuale, ci să vin cu o viziune integrată a măsurilor din zona socială. Destoinicia unui ministru cu o agendă socială nu este să cheltuie mulți bani din buget, ci este probabil cu puțini bani să facă niște reforme structurale care să determine schimbări ale societății. Cred că este un lucru important și pentru mandatul acestui Guvern ca pe lângă lucrurile care sunt legate de salarii, pensii și alte lucruri să înțelegem cum putem îmbunătăți societatea, care este proiectul de societate către care tindem”, a spus Pîslaru, care a adus un buchet de flori pentru noul ministru.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*