30.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEconomicProiecte, în agricultura gorjeană, de peste 120 de milioane de euro

Proiecte, în agricultura gorjeană, de peste 120 de milioane de euro

Peste 850 de gorjeni au solicitat bani prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Autoritățile spun că programul nu s-a închis și că încă se implementează proiecte.

„La Gorj, prin PNDR, au fost depuse 860 de proiecte, cu o valoare de 87 milioane de euro. Proiectele sunt încă în implementare, este posibil să suporte corecții. Suntem în perioada programului de tranziție, care face legătura între PNDR și Planul Național Strategic care începe în 2023. Perioada aceasta, 2021-2022, a câștigat o atenție deosebită, la nivel de județ avem depuse un număr de 300 de proiecte, în valoare de 39 de milioane de euro. Multe măsuri încă se lansează și așteptăm cu interes ce vedem câți beneficiari sunt interesați la nivel de județ”, a transmis directorul OFIR, Simona Moise.

În perioada de tranziție, în care se face trecerea de la cadrul financiar 2014-2020 la la cadrul financiar 2021-2027, în România sunt alocați 3 miliarde de euro în anii 2021 și 2022 pentru fermieri, afaceri neagricole la sate și dezvoltare rurală.

Din anul 2023, începe aplicarea noii Politici Agricole Comune. În total, România are alocați aproximativ 20 de miliarde de euro sub formă de plăți directe la hectar și fonduri pe bază de proiecte pentru afaceri agricole, neagricole la sate și dezvoltare rurală, în noul cadru financiar multianual.

Astfel, începând din ianuarie 2023, urmează să fie puse în aplicare obiective mai ambițioase în materie de mediu și climă, aliniate la obiectivele Pactului verde.

Absorbția fondurilor europene plasează România pe loc fruntaș

1
Rata de absorbție a fondurilor europene pentru România o plasează la un nivel fruntaș față...

A venit ajutorul de stat pentru motorina din agricultură

0
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina...

Weber: Peste 100 de proiecte aprobate pentru Gorj, pe Anghel Saligny

0
Primarii gorjeni se pot apuca de treabă. Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber anunță că...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!