Acasa / News Alert / Un procuror condamnat pentru că a luat ȘPAGĂ a primit pensie specială!

Un procuror condamnat pentru că a luat ȘPAGĂ a primit pensie specială!

Un procuror condamnat pentru că a cerut şpagă a primit pensie specială timp de doi ani, deşi legea îi interzicea acest lucru. Când şi-au dat seama că magistratul nu este îndreptăţit să primească peste 6.000 de lei pe lună, reprezentanţii Casei de Pensii au sistat acordarea indemnizaţiei şi a cerut banii înapoi. Nu au mai apucat să îi primească pentru că procurorul i-a dat în judecată.

Ioan Ciofu, fost procuror, a încasat pensie specială începând cu anul 2007. La acel moment, Ciofu era vizat într-o anchetă de luare de mită însă a beneficiat de pensia specială pe toată perioada procedurii judiciare, el fiind condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, scrie adevarul.ro. 

Având peste 60 de ani, Ciofu a beneficiat de reducere de pedeapsă şi a stat doar 8 luni în puşcărie, perioadă în care a continuat să primească pensie specială. A fost eliberat la finele anului 2013. În 2014, când fostul procuror era deja în libertate, se schimbă legislaţia iar magistraţii condamnaţi pentru fapte de corupţie nu mai au dreptul la pensie specială. Cu toate acestea, instituţiile nu îi sistează pensia magistratului corupt ci continuă să i-o acorde până la finele anului 2016.

Ulterior, pe 20.12.2016, Casa de Pensii Iaşi dispune recuperarea sumei de 181.688 lei, primită de Ciofu fără drept. Acesta a dat însă în judecată instituţie, procesul fiind în derulare la Curtea de Apel Iaşi. În primă instanţă, procurorul a pierdut.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*