Alianţa PNL–PC, în linie dreaptă

0
10

Prima conferinţă de presă din judeţul nostru, în noua formulă după constituirea Alinţei de Centru-Dreapta, a avut loc ieri. În cadrul acesteia au fost anunţaţi reprezentanţii liberalilor în această alianţă. Printre aceştia se găsesc şi liderul Dian Popescu precum şi vicepreşedintele Gheorghe Orzan. Conservatorii încă nu şi-au ales oamenii care să îi reprezinte.

La Gorj, alianţa PNL-PC va fi formată din trei reprezentanţi ai PNL şi trei de la PC. Liberalii care vor conduce alături de conservatori destinele alianţei vor fi- liderul Dian Popescu , vicepreşedintele Gheorghe Orzan şi unul dintre primarii liberali. Organizaţia PC Gorj nu şi-a desemnat încă reprezentanţii. Pe considerentul că în alianţa nou constituită PNL-PC nu se ţine cont de faptul că un partid este mai mare sau mai mic, cele două formaţiuni judeţene au luat în serios mesajul transmis de la Centru. Astfel, în noua alianţă constituită, conferinţele de presă se vor organiza cu participarea reprezentanţilor de la PC şi PNL. Preşedintele liberalilor gorjeni, Dian Popescu, a precizat că persoanele ce vor reprezenta filiala în alianţă sunt vicepreşedintele Gheorghe Orzan, un primar liberal şi el, în calitate de lider al organizaţiei. Cât despre edil, acesta a fost desemnat aseară în cadrul şedinţei BPN. “Nu există un partid mai mare sau unul mai mic, pentru că deciziile se vor lua de comun acord, de pe picior de egalitate. Despre al treilea reprezentant, pentru mine toţi primarii sunt egali, Biroul Politic Judeţean va stabili care va fi primarul desemnat a reprezenta, alături de noi, PNL în alianţă“, a declarat Popescu.

„Cea mai importantă formaţiune politică din judeţ”

Aflat alături de liderul PNL-ist la conferinţa organizată, conservatorul Ilie Petrescu a precizat că noua alianţă va deveni cea mai importantă formaţiune politică din judeţ, după alegerile din 2012. “Vom promova o alianţă serioasă, care să reprezinte interesele gorjenilor. Am încredere în colegii liberali şi sper să depăşim împreună data de 1 aprilie, pentru a demonstra că nu vom mai fi păcăliţi, aşa cum ni s-a întâmplat cu PSD“, a spus Petrescu. În momentul de faţă conservatorii nu şi-au desemnat reprezentanţii în Alianţă. Cât despre alegerile din 2012, Dian Popescu a declarat că, acolo unde se impune, fiecare formaţiune din alianţă va merge cu proprii candidaţi, fiind însă şi cazuri unde se va merge pe candidaţi comuni pe liste. Liderul liberal este de părere că prin unirea forţelor politice se va aduce un câştig judeţului .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here