Banii pentru pod sau pentru campanie?

0
21

Conducerea PSD Gorj infirmă acuzaţiile făcute de copreşedintele ACL Gorj, Dan Vâlceanu, conform cărora o parte din banii destinaţi realizării podului de la Albeni, distrus de inundaţii, ar avea ca destinaţie folosirea lor în campania electorală. Liderul Florin Cârciumaru transmite opoziţiei că documentele vor putea demonstra folosirea exactă a banilor.

În exclusivitate la „Punctul pe I”, preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că o parte din banii alocaţi de Guvern pentru reconstruirea podului de la Albeni, distrus de inundaţii, vor fi folosiţi în campania electorală de către PSD. „Eu m-am interesat de un pod care s-a făcut în Sibiu şi la 24 m lăţime şi 90 m lungime a costat 900.000 de euro. Acesta ar trebui să fie cu o treime mai scump. În cazurile de alocări de fonduri pe situaţii de urgenţă nu se fac licitaţii, se dau cu încredinţare directă”, a declarat, în cadrul emisiunii, liderul democrat. Mai mult decât atât, acesta susţine revoltat că o parte din localităţile afectate grav de valul de inundaţii şi de viituri, cum ar fi Bengeşti Ciocadia şi Albeni, nu au primit niciun ban de la Guvern, deşi situaţia o impunea. „Localitatea Bengeşti a fost prima vizitată de premierul Ponta şi a primit 0 lei. Doar o parte din localităţi au primit bani, restul celor afectate nu au primit niciun leu”, a mai completat Vâlceanu.

Cârciumaru: „se pot verifica documentele”

În replică, liderii puterii de la Gorj, îl contrazic total pe Vâlceanu. Spre exemplu, preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, îi transmite colegului de pe scena politică că, odată începute lucrările, se vor putea verifica documentele. „Se pot verifica sumele alocate, dar din ce am văzut la televizor podul este foarte mare. Se vor cheltui mulţi bani, dar pentru fiecare lucrare sunt documente justificative. Nu trebuie să venim cu supoziţii. PSD are susţinere şi nu se vor aloca bani pentru aşa ceva”, a explicat, ferm, liderul Florin Cârciumaru. În ceea ce-l priveşte pe Călinoiu, acesta spune clar că banii sunt pentru refacerea podului, nu pentru alte „năbădăi” cum făcea PDL în timpul guvernării. „Inundaţiile au produs pagube, iar Guvernul a demonstrat că se gândeşte la problemele oamenilor. Banii sunt alocaţi pentru pod şi nu pentru alte năbădăi pe care le făcea PDL şi pe care Vâlceanu le ştie foarte bine”, a precizat, la rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta asigură însă locuitorii din comuna Albeni ca până la începerea anului şcolar lucrările de la podul de peste Gilort vor fi finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here