18.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 7, 2021
AcasăHeadlinesBăsescu a ironizat PNL și a criticat PSD

Băsescu a ironizat PNL și a criticat PSD

Câteva sute de membri ai Partidului Mișcarea Populară din Oltenia s-au reunit, ieri, la Târgu-Jiu la un restaurant de pe Insuliță, aceștia avându-l invitat special pe Traian Băsescu, fostul președinte al României. Liderii PMP au decis ca întâlnirea regională să se desfășoare la Târgu-Jiu și nu la Slatina, așa cum era programată inițial, tocmai pentru că astăzi este așteptată vizita, la Gorj, a premierului Victor Ponta, deputat gorjean. Traian Băsescu a fost așteptat cu muzică populară, la întâlnirea regională PMP de la Târgu-Jiu. Vicepreședintele PMP Gorj, Leonida Belgher, interpret de muzică populară s-a ocupat de întreținerea atmosferei până la sosirea lui Băsescu. După întâlnirea de pe Insuliță, fostul președinte a fost invitat la masă, la restaurantul din Parcul Central „Constantin Brâncuși”, ce aparține președintelui PMP Gorj, Nicolae Davițoiu.

basescu-pmp-tgjiu-2015-2

Înainte de marea întâlnire cu Traian Băsescu, șefii Mișcării Populare au dezbătut din problemele partidului în cadrul Colegiului, ocazie cu care, președintele organizației PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, a fost desemnat coordonator regional al partidului condus de Eugen Tomac. La Târgu-Jiu au fost prezenți și europarlamentarul Siegfried Mureșan, dar și Gelu Vișan, președintele PMP Dolj. Deși era așteptat pe Insuliță de sute de membri PMP, dar și de simpatizanți, încă de la ora 11.00, Traian Băsescu a ajuns cu întârziere la întâlnirea zonală de la Târgu-Jiu. Pentru a fi mai ușoară așteptarea, organizatorii de la Gorj au adus o formație de muzică populară, vicepreședintele PMP Gorj, Leonida Belgher, interpret de muzică popular fiind cel care s-a ocupat de întreținerea atmosferei până la sosirea lui Băsescu. Acesta a anunțat la Târgu-Jiu că se va înscrie în luna octombrie în partidul condus până acum câteva luni de Elena Udrea, iar la alegerile locale de anul viitor mizează pe un scor de 20%. Deși a vorbit mai mult de problema imigranților decât de PMP sau guvernarea PSD, Băsescu a ironizat opoziţia făcută de PNL şi a spus că PSD şi-a văzut visul de aur: are linişte! „Suntem la început de construcţie a unui partid nou, care nu este dispus la compromisuri. Este, cred eu, partidul viitorului. Mă uit că PSD este pe punctul de a-şi atinge visul de aur: liniştea. Opoziţia liberală este atât de binevoitoare cu PSD încât cred că ei înşişi, aceste aşa-zise mari partide, ne-au făcut o invitaţie, aceea de a fi un partid de opoziţie puternic şi care să tindă să ajungă la putere după alegerile din 2016 din toamnă. Convingerea mea este că, dacă vom fi consecvenţi cu principiile care au fost deja transmise către teritoriu în privinţa selectării oamenilor pentru alegerile locale, funcţii de consilieri şi primari, pentru alegerile legislative în votul pe listă, în aceste condiţii am convingerea că Partidul Mişcarea Populară va reuşi. (…) Îmi pare rău că după terminarea mandatului nu am lăsat şi o moştenire politică, un partid care să reprezinte viitorul pentru România. De aceea îmi pun toată nădejdea şi energia în reuşita acestui partid în care, către sfârşitul lunii sau în prima decadă a lunii octombrie, mă voi înscrie şi eu”, a precizat Traian Băsescu la Târgu-Jiu.

basescu-pmp-tgjiu-2015-1

Ponta criticat

basescu-pmp-tgjiu-2015-3Prezent la Târgu-Jiu, Eugen Tomac, liderul PMP, a criticat conducerea PSD Gorj, dar și pe premierul Victor Ponta pentru lipsa de investiții din județ. „Mă bucur că aici la Târgu-Jiu, într-un oraș în care mă așteptam să văd cât mai multe investiții, într-un oraș în care mă așteptam să se simtă că acest oraș de 11 ani are un deputat care, în prezent, îndeplinește funcția de prim-ministru chiar dacă este urmărit penal, constat cu o oarecare amărăciune că acest lucru nu se resimte la Târgu-Jiu. Știu că nu a creat mari investiții, nici locuri de muncă, știu că a neglijat acest județ, care i-a oferit până la urmă prilejul de a-i reprezenta pe cetățenii din Gorj. Deci, nimic nou despre Victor Ponta, așa cum a fost un om superficial și până acum”, a declarat la Târgu-Jiu, Eugen Tomac, șeful PMP.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -