2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăHeadlinesCandidaţii gorjeni PP-DD, obligaţi să scoată din buzunar 2 milioane de euro...

Candidaţii gorjeni PP-DD, obligaţi să scoată din buzunar 2 milioane de euro dacă părăsesc partidul

Alegerile parlamentare se apropie şi odată cu acestea ies la iveală multe dedesubturi doar de candidaţi ştiute. După ce ieri Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD a şocat opinia publică, exprimându-şi opţiunea de a candida în Gorj, pe colegiul premierului Victor Ponta, acum alte informaţii par să şocheze electoratul. Potrivit jurnaliştilor de la gândul.info, preşedintele formaţiunii politice i-ar fi obligat pe candidaţii la parlamentare din ţară să semneze un contract, în care se stipulează faptul că aceştia sunt obligaţi să dea partidului suma de 2 milioane de euro, dacă vor migra spera altă formaţiune politică. Acest lucru a fost confirmat şi de Ilie Petrescu, dăunezi candidat PP-DD Gorj pe Colegiul 1 Senat.

Dan Diaconescu îi obligă pe candidaţii partidului său să semneze un „contract” cu clauză de reziliere înainte de a intra în cursa pentru un loc de deputat sau senator, conform jurnaliştilor de la gândul.info. Informaţia a fost confirmată şi de secretarul general al PPDD, Liviu Robert Neagu care a declarat pentru acelaşi cotidian că „Suma a fost stabilită mai mult simbolic. Nu a existat o analiză pentru această sumă. Am primit această propunere din teritoriu şi cei din teritoriu ne-au spus că puteam pune orice sumă şi 20 de milioane de euro. Niciunul din cei care candidează nu iau în calcul că vor părăsi echipa după alegeri. Este un gest moral, un gest de ataşament faţă de partid”, a explicat Liviu Neagu, pentru gândul.info. Nici Ilie Petrescu, fost candidat PP-DD Gorj pe Colegiul 1 Senat nu a infirmat zvonurile apărute, declarând că „Dacă intri, respecţi regula jocului!”. „Contratul acela este ca şi cum te-ai căsători, nu este nici un fel de problemă acel cont. Problema ţine de calitatea umană şi caracterul fiecărui candidat, pentru a reprezenta judeţul, în interesul judeţului. Cred că este vorba de mai multe lucruri aici. Partidul Poporului trebuie să îşi respecte cetăţenii şi să facă cinste judeţului. Nu este o sumă, este o clauză. Acest lucru nu înseamnă că se şi respectă, pentru că omul care semnează acolo nici nu ştie dacă intră în Parlament. Semnezi ceva, care nu şti…Dacă intri, respecţi regula jocului”, a spus Ilie Petrescu.

Petrescu, scos din schemă pe ultima sută de metri

După ce a fost la Bucureşti, chiar în ultima zi de depunere a candidaturilor, pentru a-şi stabili „traiectoria” care trebuie urmată în formaţiunea politică, se pare, Dan Diaconescu, a şocat din nou. Ilie Petrescu a fost înlocuit cu nimeni altul decât Tudor Barbu, realizator de emisiuni la postul preşedintelui Diaconescu. Senzaţionalul Diaconescu a ales de asemenea să şocheze electoratul cu decizia de a candida la Gorj, pe colegiul premierului Ponta. Lista pepedediştilor arată că Răzvan Rotaru va candida pe Colegiu 1, Gheorghe Neaţă-pe Colegiul 2, Bebe Tauru pe Colegiul 3, Aurel Slapciu pe Colegiul 4, Niculina Mocioi pe Colegiul 5 Deputaţi. În ceea ce priveşte fotoliile în Senat, acestea sunt dorire de Tudor Barbu pe Colegiul 1 şi Cătălin Zamfira, preşedintele PP-DD Gorj, pe Colegiul 2.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -