19.3 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăHeadlinesDan Vîlceanu și Scarlat Iriza, ceartă pe Codul Silvic! „El și foarte...

Dan Vîlceanu și Scarlat Iriza, ceartă pe Codul Silvic! „El și foarte multe neamuri au o problemă cu această lege”

Parlamentarii de Gorj Scarlat Iriza și Dan Vîlceanu au ajuns din nou la cuțite. Cei doi se acuză reciproc că nu sprijină suficient Complexul Energetic Oltenia și că își apără interese personale. Senatorul ALDE este nemulțumit că aleșii PNL din Camera Deputaților pun bețe-n roate Codului Silvic și spune că familia lui Vîlceanu are interese directe, care țin pe loc excavatoarele CEO. În replică, Vîlceanu afirmă că a fost sunat de Iriza pentru a fi amenințat.

Mărul discordiei dintre cei doi parlamentari îl reprezintă modificarea Codul Silvic, care ar putea ajuta CEO să scape de blocajele din cariere. „L-am sunat înainte de a intra în comisiile reunite de Mediu și Agricultură-Silvicultură din Camera Deputaților și l-am întrebat dacă a vorbit cu oamenii lui de la PNL să voteze pentru CE Oltenia. El a declarat că parlamentarii PNL vor vota această lege, dar au votat toți împotriva Codului Silvic, inclusiv PMP și USR. Până acum, Vîlceanu nu a demonstrat că este gorjean. El și foarte multe neamuri de-ale lui au o problemă cu această lege. Pe timpul când taică-su era subprefect și prefect, cred că a făcut niște nereguli cu retrocedările pădurilor și terenurilor de la Roșia și Rogojelu. Are o pădurice și stau 10 excavatoare din cauza păduricii lui. El vrea să dea pădurea, dar să i se ia și casa. Păi ce are casa cu pământul care trebuie pentru exploatarea minieră”, a declarat senatorul ALDE Scarlat Iriza la Radio Infinit.

„Mă lasă indiferent ce zice Iriza”

De cealaltă parte, Dan Vîlceanu spune că va sprijini inițiativa pentru care se luptă Iriza, deși nu crede că reprezintă o soluție la problemele CEO. Deputatul liberal vrea să evite astfel un nou scandal, mai ales că, spune el, a fost amenințat deja cu o astfel de campanie. „Domnul Iriza m-a sunat să mă amenințe că trebuie să mă implic, că altfel o să se ocupe să îmi facă o imagine negativă în presă. Așa cum am spus public, voi vota această inițiativă, chiar dacă știu de pe acum că ea nu va avea rezultate. Nu vreau să dau naștere la alte discuții și la un întreg scandal public din nou. Voi discuta și cu alți colegi de-ai mei să-i conving să voteze. Lucrurile trebuie făcute astfel încât să aibă rezultate. În afară de povești, de la parlamentarii puterii din Gorj nu vedem nimic. Guvernul lor conduce România, dar ei fac interpelări cum fac parlamentarii de opoziție, în loc să meargă la minister să rezolve problema. Mă lasă absolut indiferent ce zice Iriza”, a replicat deputatul PNL Dan Vîlceanu.

Şcolile de la ţară nu au cabinete medicale

Scandal în cabinetele medicilor de familie

0
În perioada de creștere a numărului de infectări cu coronavirus, medicii de familie din Gorj...

Curier amendat pentru gunoaiele aruncate în pădure

0
Un angajat al unei firme de curierat din județul Gorj a fost amendat de către...

O lună de proteste sindicale la Târgu Jiu

0
Primăria Târgu Jiu a aprobat o lună de proteste sindicale în Piața Prefecturii din municipiu....

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!