Deputatul Weber îi vrea pietoni pe șoferii care nu își plătesc amenzile

0
13

Nu plătești amenda de circulație în termen de 30 de zile, rămâi pieton! Este propunerea legislativă făcută chiar de către deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber. Parlamentarul spune că vrea o astfel de modificare a legii, ca urmare a situațiilor în care sunt puse autoritățile publice locale atunci când cei amendați dau dovadă de rea-credință și nu vor să achite amenzile de circulație. Deputatul atrage atenția că zeci de miliarde de lei vechi ar trebui încasate deja la bugetele locale, însă legislația actuală este prea blândă cu aceia care nu respectă regulile de circulație.

Vești proaste pentru posesorii de bolizi care se cred regii șoselelor și colecționează amenzi de circulație. Dacă propunerea legislativă susținută de Mihai Weber se va concretiza, șoferii vor fi obligați să achite amenzile în cel mult o lună de zile, altfel vor rămâne pietoni. „Am depus această inițiativă legislativă zilele trecute, iar prima Cameră sesizată este Senatul. Bugetele multor primării din țară sunt afectate datorită unor sume neîncasate din amenzi de circulație. Vorbim despre miliarde sau zeci de miliarde de lei vechi, care sunt constituite ca și venituri în cadrul bugetului primăriei respective, dar care nu sunt încasate niciodată. Inițiativa prevede ca într-un anumit interval de timp, dacă persoana care primește contravenție nu își achită amenda respectivă, să i se suspende dreptul de a mai conduce autovehiculul până când va intra în legalitate”, a declarat deputatul Mihai Weber.

La solicitarea primarilor

Parlamentarul spune că autoritățile locale așteaptă de mult timp o astfel de prevedere legislativă, iar modificările în domeniul fiscal nu se opresc aici. „La nivel de țară, foarte multe primării au venit cu această solicitare, rugându-ne pe noi, Legislativul, să venim cu aceste măsuri. Această măsură vine și ca o continuare la cea pe care am impus-o de asemenea ca inițiativă legislativă, privind schimbarea ordinii de încasare a datoriilor la stat. Acum dacă te duci să îți plătești impozitul la primărie și dacă ai o altă sumă datorată, se ia în ordinea vechimii sumei respective. Practic, persoana care dorește să își plătească impozitul, neavând bani pentru a plătii altă sumă care este mai veche, va pleca neachitând impozitul. Am făcut o altă inițiativă legislativă, modificând Codul Fiscal și schimbând ordinea de încasare a sumelor datorate către stat”, mai spune parlamentarul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here