Hanu: “Toți vor deconta ceea ce se întâmplă la ora actuală. Vor rămâne ca o pată negativă”

1
47

Fostul primar al municipiului Motru a criticat dur scandalurile politice dintre consilierii locali PSD și primarul liberal Gigel Jianu. Dorin Hanu le-a atras atenția aleșilor că dacă nu încetează conflictul, electoratul îi va taxa aspru și vor rămâne doar o pată pe istoria orașului minier. Jianu îi reamintește însă lui Hanu că funcția politică îi permite să deblocheze această situație și îl invită la negocieri.

Dorin Hanu, cel care a deținut timp de trei mandate șefia administrației publice locale din Motru, a luat, în sfârșit, atitudine. Fostul edil spune că lipsa de comunicare este sursa scandalului dintre primarul liberal Gigel Jianu și viceprimarul PSD Cosmin Morega. „Nu știu dacă au sesizat cetățenii, dar eu personal nu am sesizat nici o îmbunătățire a situației municipiului Motru. Este un continuu conflict acolo, iar conflictul nu duce la lucruri pozitive pentru cetățeni. Eu am condus 12 ani Primăria Municipiului Motru, am colaborat extraordinar de bine cu consiliul local, am știut să comunic cu cei din CL, proiectele pe care eu le-am promovat au reușit toate să fie adoptate. Mă doare ceea ce văd că se întâmplă la ora actuală. Sunt convins că primarul Jianu nu comunică suficient de bine. Eu am avut multe discuții cu dânsul la începutul mandatului și i-am recomandat să comunice cât mai bine cu CL. Se pare că nu s-a înțeles acest lucru. Domnul Morega ar dori să existe o comunicare, dar se pare că nu se poate din cauză că domnul Jianu se consideră stăpânul absolut al orașului”, a declarat Dorin Hanu.

„Toți vor deconta”

Vizibil emoționat și cu glasul tremurând, Hanu spune că simte o mare dezamăgire și are un mesaj cât se poate de clar pentru actualii aleși. „Eu am ieșit la pensie. Nu am nici în clin nici în mânecă cu ceea ce se întâmplă. Vă rog să mă credeți că mă doare sufletul. Am pus suflet în ceea ce s-a făcut în acel oraș. Toți vor deconta ceea ce se întâmplă la ora actuală. Vor rămâne ca o pată negativă în istoria municipiului Motru”.

„Îl invit la discuții”

După rețeta primarului din Rovinari, Robert Filip și primarul Gigel Jianu se declară dispus la negocieri politice pentru a readuce liniștea în administrația de la Motru. „Patimile politice, scânteia, pornesc de la domnul viceprimar Morega. El este cel care inițiază și alimentează astfel de patimi politice, bineînțeles, cu protecția domnului Hanu. Domnul Hanu a uitat că este președintele PSD Motru, că domnul Morega este, pe linie politică, în subordinea dumnealui. Dacă nu ar fi de acord cu patimi politice, ar lua măsuri să pună capăt acestor patimi. Eu sunt președintele PNL Motru, dumnealui este președintele PSD Motru. Îl invit la discuții pentru a găsi soluții”, a reacționat Jianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here