Memorandum pentru infrastructură! Liberalii vor drum expres care să lege Gorjul de Ardeal

0
19

Dan Vîlceanu și Severus Militaru au semnat, alături de ceilalți candidați PNL din Oltenia, memorandumul pentru infrastructură, document care va sta la baza investițiilor menite să scoată Oltenia din izolare.

Memorandum pentru infrastructură! Liberalii vor drum expres care să lege Gorjul de ArdealCandidaţii PNL din Oltenia au semnat un memorandum pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a regiunii, document elaborat de către Comisia de transporturi a PNL. Acest memorandum reprezintă nu numai viziunea PNL despre modul în care ar trebui dezvoltată infrastructura în Oltenia, ci conţine elemente din strategia de dezvoltare teritorială a României din Master Planul de transport şi din planul naţional de amenajare a teritoriului, secţiunea 4.

Memorandum pentru infrastructură! Liberalii vor drum expres care să lege Gorjul de ArdealCandidaţii Partidului Naţional Liberal pentru Parlamentul României din judeţele componente ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea) au semnat angajamentul prin care îşi asumă susţinerea şi urmărirea îndeaproape, cu toate mijloacele parlamentare şi legislative disponibile, a tuturor proiectelor de infrastructură de transport din această regiune. Candidații PNL Gorj, Dan Vîlceanu și Severus Militaru au fost prezenți la eveniment și au semnat documentul care prevede și realizarea unui drum expres Deva-Tg-Jiu- Filiași, arteră rutieră care leagă Gorjul de centrul regiunii Oltenia, dar și de Ardeal.

Vîlceanu: Fără infrastructură, Oltenia se va zbate în sărăcie

Memorandum pentru infrastructură! Liberalii vor drum expres care să lege Gorjul de ArdealDan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj, a declarat că fără investiţii în infrastructură nu există economie, iar Oltenia se va zbate în sărăcie în continuare. „Ori facem drumuri, ori creăm avantaje investitorilor să vină în Oltenia, ori dacă vrem să rămânem aşa nu avem decât să alegem pe Ponta şi pe Olguţa premierii noştri. În acest memorandum, noi, cei de la Gorj, am venit cu propunerea referitoare la un drum expres de la Deva la Tg. Jiu, până la Filiaşi, drum care ne scoate din izolare, pentru că ne leagă şi de Ardeal, şi de Craiova, unde funcţionează Aeroportul din Craiova, poarta Olteniei către investiţii, care pentru noi este un obiectiv foarte important”, a spus liderul PNL Gorj, candidat la Camera Deputaților.

Memorandum pentru infrastructură! Liberalii vor drum expres care să lege Gorjul de ArdealSemnarea memorandumului s-a făcut, la Craiova, în prezența președintelui PNL, Alina Gorghiu, care a declarat că principala pârghie prin care decalaje economice dintre regiuni pot fi reduse este infrastructura. „Ne-am asumat public un document tehnic şi politic privind dezvoltarea infrastructurii regiunii Oltenia. Colegii mei din regiunea Oltenia au un obiectiv clar – prosperitatea regiunii, reducerea decalajelor din Oltenia şi celelalte regiuni – şi cred că principala pârghie prin care aceste decalaje pot fi reduse este o infrastructură aşa cum trebuie pentru o ţară civilizată”, a precizat Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here