6.2 C
Târgu Jiu
joi, februarie 25, 2021
Acasă Politic Mihai Voicu: PNL Gorj e extrem de bine pregătit

Mihai Voicu: PNL Gorj e extrem de bine pregătit

- Advertisement -

Vicepreşedintele PNL a ajuns la Târgu-Jiu şi a spus care sunt proiectele liberalilor în privinţa activităţii viitorilor parlamentari, dar a vorbit şi despre organizaţia de la Gorj, despre care spune că este una bine pregătită pentru a face faţă acestor alegeri.

Mihai Voicu: PNL Gorj e extrem de bine pregătitMihai Voicu este convins că viitorul guvern va fi format în jurul PNL. „PNL este şi aici în Gorj extrem de bine pregătit pentru a face faţă acestei competiţii. O competiţie care, pe ultima sută de metri este presărată de evenimente neplăcute, de atacuri murdare, de minciuni, de dezinformări. Toate acestea provin dintr-o zonă incertă a politicii, dintr-o zonă care este din ce în ce mai speriată de pierderea perspectivelor pentru pierderea guvernării. Eu sunt extrem de convins că după alegerile de duminică, Dacian Cioloş va primi fără niciun fel de probleme însărcinarea de a forma un nou guvern, un guvern care va fi susţinut de o majoritate parlamentară în jurul PNL”, a declarat Mihai Voicu la Târgu-Jiu.

Voicu vrea ca parlamentarii să muncească mai mult

Mihai Voicu a anunţat că trebuie rezolvate două lucruri în privinţa viitorului Parlament: votul aleşilor trebuie transparentizat, iar parlamentarii trebuie să aibă un program clar, aşa cum se întâmplă în Parlamentul European. „În opinia noastră trebuie să acţionăm rapid în două planuri, pe de o parte chestiuni legate de programul de lucru, prezenţa parlamentarilor la vot, pe de altă parte, lucrul care trebuie să implice transparenţă mai mare , atât a votului cât şi a procesului legislativ. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să introducem în Parlamentul României tipul de program al Parlamentului European, care implică 3 săptămâni alternative, o săptămână plen, o săptămână comisii şi o săptămână în teritoriu cu cetăţenii, cu primarii, cu comunitatea. Prezenţa parlamentarilor trebuie verificată transparent prin mijloace electronice, în al doilea rând prezenţa să fie marcată de două ori pe zi, atât la venire, cât şi la plecare şi în al treilea rând legarea indemnizaţiei de prezenţă. Asta înseamnă că absenţele parlamentarilor pot fi motivate numai în cazul unor afecţiuni medicale dovedite sau de deplasări în străinătate în interesul instituţiei. Trebuie să transparentizăm votul din Parlament prin eliminarea votului secret. Există 3 constrângeri constituţionale cu privire la votul secret, în toate celelalte situaţii trebuie să trecem la vot transparent”, a mai spus Mihai Voicu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente