spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăPoliticParlamentari în 2016?

    Parlamentari în 2016?

    Dacă pentru alegerile parlamentare din 2012, o parte din politicienii gorjeni au renunţat la a candida, pentru perioada electorală din 2016 situaţia se schimbă radical. Astfel, politicienii liberali sau social-democraţi se gândesc încă de pe acum la candidaturi.

    Despre liderii PSD Gorj, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, demult se zvonea că există şanse mari pentru a candida la parlamentare. Astfel, anul trecut, însuşi preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a spus că este posibil să candideze. Primarul localităţii Bustuchin, Ion Ciocea, actual vicepreşedinte la PSD Gorj, este decis să candideze la Camera Deputaţilor în 2016. „Este cert că am avut discuţii şi sunt discuţii pentru candidatură, dar vreau să vă spun că nu sunt interesat şi chiar dacă ar fi să fiu obligat nu aş accepta-o pentru că eu sunt ales, m-am dus în faţa cetăţenilor pentru încă un mandat şi trebuie să-mi duc la bun sfârşit mandatul şi nu numai mandatul, dar trebuie să fac ceea ce am promis la oameni”, a declarat Ion Ciocea, în cadrul emisiuni „Punctul pe I”. În barca liberalilor situaţia este una asemănătoare, apreciat de gorjeni, consilierul judeţean şi vicepreşedintele Gheorghe Orzan a dezvăluit în cadrul aceleiaşi emisiuni de ce nu a putut candida în anul 2012, deşi îşi dorea acest lucru. „Noi am încercat să facem o rocadă, Colegiul 1 Deputaţi, vă spun din culise acum, cu 2 deputaţi, dacă făceam acel schimb eu aş fi fost candidatul USL pe Colegiul 2 şi probabil că meritam acest lucru, în fine. L-am susţinut pe Mihai, mă bucur că a câştigat Colegiul respectiv, dar în 2016 îmi propun într-adevăr să candidez pe Colegiul 2 Deputaţi.

    Orzan: „Vreau să sprijin neapărat Colegiul 2”

    Pentru perioada electorală 2016-2020 situaţia se schimbă radical. Astfel, Orzan spune că este decis să candideze la Camera Deputaţilor pentru că îşi doreşte neapărat să ajute localităţile cu probleme din Colegiul 2. „Am o dezamăgire referitor la activitatea din Parlamentul României şi vreau să mă implic şi să sprijin neapărat Colegiul 2 că e format din zona de sub munte, sunt multe localităţi cu multe probleme, vreau să fiu foarte aproape, să las ceva în locul meu”, a precizat Gheorghe Orzan. În ceea ce priveşte restul formaţiunilor politice, până acum nimeni nu şi-a manifestat public o astfel de intenţie.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: