PNL pierde primăria Bâlteni din cauza lui Văcaru

0
80

Chiar dacă a fost ales un viceprimar interimar la Bâlteni, nemulţumirile continuă în Consiliul Local. Liberalii îl vor în continuare pe Alexandru Braia la conducerea comunităţii, chiar dacă PNL nu a reuşit în timp util să-i schimbe pe cei doi consilieri trădători. Co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a precizat că a trimis documentaţia către Prefectura Gorj, care la rându-i trebuia să oblige Consiliul Local Bâlteni să-i schimbe pe cei doi.

primaria-balteni

dan-valceanuLiberalul Dan Vâlceanu crede că prefectul Alin Văcaru a acţionat politic, întârziind intenţionat emiterea ordinelor de revocare din funcţie. „Prefectul e băieţelul în pantaloni scurţi care acţionează la comanda lui Ion Călinoiu”, afirmă Vâlceanu, după ce pesedistul Nicolae Lungan a fost ales viceprimar interimar la Bâlteni. „Acum o săptămână, am transmis instituţiei prefectului o adresă prin care îl înştiinţam pe Văcaru că trei dintre consilieri şi-au pierdut calitatea de membru de partid definitiv. De atunci şi până ieri, domnul prefect nu a făcut nimic şi asta pentru că el continuă să se comporte ca băieţelul în pantaloni scurţi al lui Călinoiu care acţionează politic. Şi vreau să vă spun un lucru: în cazul a doi consilieri locali de la Turceni, a doua zi după ce Prefectura a fost sesizată a trimis ordinul prin fax la primărie. În cazul Bâlteni, nici după o săptămână, ordinele nu au ajuns la primărie. Domnul subprefect mi-a spus şi mie că au fost trimise joi, deşi noi le-am înaintat Prefecturii de luni. La Bâlteni nu a ajuns nimic la această oră”, a comentat Vâlceanu. PP-DD-iştii urmăreau şi ei să-şi desemneze propriul om, având promisiunea PSD, şi sunt nemulţumiţi acum că social-democraţii nu au respectat înţelegerea.

Robert FilipRobert Filip, preşedintele PP-DD Gorj, consideră că Traian Colţescu, persoana agreată de PP-DD, ar fi fost mai bine pregătită decât pensionarul Nicolae Lungan de la PSD. „Noi, cei de la PP-DD ne-am respectat protocolul, alţii nu, dacă mă întrebaţi de cei cu care noi suntem în alianţă. De câte ori am avut ocazia, noi i-am ajutat, ei nu prea. Am considerat că Traian Colţescu, alesul nostru local de acolo, era mai bine pregătit decât cel al PSD. Dar, dacă nu s-a vrut, noi am respectat alianţa, am dovedit că suntem de cuvânt”, a precizat Robert Filip.

Pensionar, la cârma primăriei

Pesedistul Nicolae Lungan va prelua atribuțiile viceprimarului și ale primarului, suspendați din funcții și aflați în arest la domiciliu. Consilierii locali ai comunei Bâlteni s-au întrunit duminică, într-o nouă şedinţă, opt consilieri locali din partea PSD, PP-DD şi PNL alegându-l cu unanimitate de voturi pe pesedistul Nicolae Lungan. Potrivit lui Dan Săftoiu, secretarul primăriei Bâlteni, ieri, a fost trimisă către Prefectura Gorj Hotărârea de Consiliu Local cu privire la persoana desemnată să conducă Primăria Bâlteni. Consiliul Local al comunei Bâlteni s-a întrunit de mai multe ori până acum, dar nu s-a reușit desemnarea unei persoane care să îi înlocuiască pe primarul Gheorghe Păsărin şi pe viceprimarul Dumitru Oprea la primăria din localitate. Gheorghe Păsărin şi Dumitru Oprea se află în arest la domiciliu până pe data de 9 iulie, cei doi fiind cercetaţi pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here