Acasa / Politic / PNL Gorj a lipsit la ședința de judecată în „războiul fustelor” de la Prefectură
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

PNL Gorj a lipsit la ședința de judecată în „războiul fustelor” de la Prefectură

Organizația Gorj a Partidului Național Liberal nu a avut niciun reprezentant la ședința Consiliului Național de Combatare a Discriminării, unde s-a judecat, ieri, plângerea depusă de liberali împotriva Ordinului nr. 194 al Prefectului Județului Gorj, prin care s-au introdus o serie de reguli privind accesul în sediul Palatului Administrativ. „A fost sesiune extraordinară și nu am putut fi prezent. Am trimis o adresă prin care am anunțat acest lucru și am cerut să se judece în lipsa noastră. Este procedura uzitată și a mai fost folosită și în cazul domnului Ciurel care a fost sancționat“, a spus Dan Vâlceaanu, președintele PNL Gorj.

Ce au reclamat liberalii

În plângerea adresată Consiliului Național de Combatere a Discriminării, PNL Gorj arată că Ordinul nr. 194 încalcă un drept fundamental al cetățeanului: „În respectivul ordin se impune code dress pentru persoanele care intră în respectivul sediu și se limitează accesul presei, fiind indicată o singură sală în care are acces. Prin documentul pe care îl incriminăm, prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, limitează un drept fundamental garantat de Constituție, cel al libertății de exprimare și încalcă Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale, discriminând cetățenii care vor să intre în sediul Palatului Administrativ al Prefecturii Gorj“.

În Ordinul Prefectului se arată ce țiunută este interzisă în Prefectura Gorj: „Ținuta inacceptabilă include: pantaloni scurți, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist,obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane. Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator“.

PNL Gorj consideră că persoanele cu venituri modeste sunt discriminate prin acest ordin: „Considerăm că prin acest ordin, personele provenind din categorii sociale defavorizate sunt discriminate pe criterii de apartenență la o categorie socială și pe criterii legate de aspect fizic, motiv pentru care, Domnule Președinte, vă rugăm să analizați cele sesizate și să dispuneți măsurile care se impun, pentru respectarea legii“, se arată în plângerea semnată de președintele PNL Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*