Predoiu: PDL respinge categoric decizia USL privind comasarea alegerilor cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei

0
11

PDL respinge categoric decizia USL privind comasarea alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei, a declarat prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu, luni, într-o conferinţă de presă la finalul BPN al partidului. „Decizia de a comasa alegerile europarlamentare cu revizuirea Constituţiei arată că primul-ministrul şi preşedintele Senatului, Victor Ponta şi Crin Antonescu, nu au nici cea mai mică consideraţie nici pentru alegerile europarlamentare, nici pentru Constituţie. Amestecarea celor două teme doar de dragul de a obţine nominalizarea la Preşedinţie de către Crin Antonescu arată nu numai frica acestuia de a-şi pierde candidatura, ci şi caracterul practic fără niciun fel de consideraţie faţă de interesele românilor. Nu putem accepta şi respingem categoric această comasare”, a declarat Cătălin Predoiu.

Liderul democrat-liberal a adăugat că PDL nu poate accepta faptul că „USL va promova aceeaşi Constituţie a lui Crin Antonescu care a fost criticată, dezavuată şi respinsă atât de către specialiştii români, cât şi de către Comisia de la Veneţia”. „În loc să refacă lucrările Constituţiei de la zero, în loc să insereze observaţiile pertinente făcute atât de către specialişti, de către Opoziţie, de către PDL, de către societatea civilă, de către Comisia de la Veneţia şi să revină cu un proiect care să satisfacă exigenţele dreptului şi interesele românilor, Crin Antonescu şi Victor Ponta au decis să forţeze trecerea unei Constituţii care serveşte propriilor interese. Preţul este menţinerea lui Crin Antonescu în poziţia de candidat al USL la Preşedinţie”, a mai declarat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a precizat că parlamentarii democrat-liberalii vor participa la lucrările comisiei de revizuire a Constituţiei dacă proiectul va fi reluat de la zero. „Noi am cerut să reluăm totul de la zero şi stabilim o serie de principii fundamentate ştiinţific. Atunci, da, putem să intrăm în comisie să discutăm. Dacă se vine din nou cu inepţia juridică produsă de domnul Chiuariu şi cauţionată de domnul Antonescu, presupun că dânsul nu citeşte proiecte, are o fobie să citească, atunci nu, nu vom intra să discutăm ceea ce am văzut în vară. Acela nu e un proiect de revizuire a Constituţiei. Acelea sunt nişte producţii rezultate din ignoranţă şi din voinţă politică necenzurată, din frustrări politice acumulate în anii trecuţi”, a mai declarat Predoiu. Referendumul pentru revizuirea Constituţiei va avea loc odată cu alegerile europarlamentare la finele lunii mai, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here