2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăHeadlinesPrimar PNL, în campanie alături de ministrul Costoiu

Primar PNL, în campanie alături de ministrul Costoiu

Social-democratul Mihnea Costoiu a demarat în forţă campania electorală pentru obţinerea fotoliului de senator pe Colegiul 2 din Gorj. Încă din prima zi de campanie, ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, s-a deplasat în teritoriu alături de pesediştii lui Florin Cârciumaru, vizitând mai întâi comuna Bâteni, dar şi localităţi de sub munte conduse de primari PNL. Primarii liberali de la Bâteni şi Polovragi l-au primit în vizită personal pe ministrul Costoiu, Gheorghe Păsărin anunţând public faptul că îl va vota pe pesedist la Senat. În total, la Gorj s-au înscris şapte candidaţi pentru alegerile parţiale, însă, dintre aceştia, Mihnea Costoiu de la PSD a intrat în cursă ca şi favorit.

Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, a început campania electorală pentru câştigarea alegerilor parţiale de pe Colegiul 2 Senat la Gorj. Din primul minut al startului de campanie, Costoiu şi staff-ul său au postat materiale electorale pe panourile amplasate în municipiul Târgu-Jiu, urmând să facă acelaşi lucru în localităţile care fac parte din Colegiul 2 Senat. Sâmbătă, Mihnea Costoiu şi conducerea PSD Gorj s-au întâlnit cu cetăţenii din Bâlteni la târgul săptămânal din localitatea Peşteana Jiu. Acolo, ministrul Cercetării a fost primit de către primarul PNL, Gheorghe Păsărin, edilul manifestându-şi public susţinerea faţă de candidatul social-democrat. Primarul liberal Gheorghe Păsărin le-a cerut oamenilor prezenţi la târgul de la Peşteana să-l voteze pe Mihnea Costoiu la Senat pentru că pesedistul are toate calităţile şi pârghiile să sprijine comuna Bâlteni cu fonduri în învăţământ şi nu numai. Tot la Bâteni au ajuns şi echipe PSD ale primarilor din comunele Negomir, Brăneşti şi Plopşoru. De la Bâlteni echipa lui Costoiu a plecat spre Novaci, Baia de Fier şi Polovragi. Cea din urmă comună este condusă de un primar PNL, Ştefan Făsuescu, însă culoarea politică nu l-a împiedicat pe acesta să nu-l primească pe ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu. Social-democratul Gheorghe Milosteanu a declarat că ministrul a fost primit cu bine de autorităţile locale chiar şi în comunele în care primari sunt de la PNL sau PD-L. „Sâmbătă am fost la Peşteana Jiu, iar duminică am ajuns cu domnul ministru la Novaci, locul de întâlnire cu oamenii fiind Piaţa Novaci, apoi am mers în Baia de Fier, după care am trecut la Polovragi. Peste tot am fost primiţi bine, am împărţit pliante, cetăţenii voiau în special calendare cu Mihnea Costoiu şi cu programul Campionatului Mondial de Fotbal. Mihnea Costoiu a stat de vorbă cu toţi oamenii pe care i-a întâlnit, preluând din problemele lor care ţineau de lipsa locurilor de muncă, probleme ale administraţiei locale, probleme legislative privind majorarea pensiilor. Primarul din Bâlteni ne-a însoţit prin comună şi a venit alături de noi şi va face campanie ministrului Costoiu. Şi la Polovragi ne-a primit primarul liberal de acolo, dar nu a mers alături de noi în campanie. La Baia de Fier am stat de vorbă cu viceprimarul şi cu consilierii locali. La Novaci a venit alături de noi şi primarul PSD de la Crasna, Aurel Vamvu”, a mai explicat vicepreşedintele organizaţiei PSD Gorj.
De asemenea, Gheorghe Milosteanu de la PSD Gorj a mai anunşat că duminică a avut loc şi o acţiune electorală în comuna Bolboş pentru alegerile europarlamentare.

Şapte pentru Senat

PSD Gorj este reprezentat în alegerile parţiale din 25 mai de ministrul Învăţământului Superior, Mihnea Costoiu, originar din Târgu-Jiu. Acesta şi-a depus candidatura la sfârşitul săptămânii trecute, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a altor membri ai Guvernului aflaţi în vizită la Târgu-Jiu. Din partea Forţei Civice va candida la Senat preşedintele filialei judeţene a partidului, Ion Săvoiu. Acesta este om de afaceri şi timp de mai mulţi ani a fost reprezentantul românilor stabiliţi în zona Milano, fost şef de cabinet din partea fostului deputat PDL, Marcel Romanescu. PDL Gorj îl are candidat pe primarul Liviu Cotojman de la Roşia de Amaradia. Un alt primar, Mihai Mazilu, de la Târgu Cărbuneşti, şi-a depus el candidatura din partea PNL Gorj. Pentru acelaşi mandat de senator candidează şi fostul viceprimar de la Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, el reprezentând Partidul Mişcarea Populară. Înscris în cursa electorală este preşedintele PNŢCD Gorj, Matei Catrinoiu. Acesta a mai candidat şi pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, la alegerile din iunie 2012, el fiind în postura de a nu-şi face campanie electorală întrucât era implicat în scandalul arestării judecătoarei Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova. Preşedinta PPDD, Simona Man, a fost ultima care şi-a depus candidatura, cu o jumătate de oră înainte de expirarea termenului de înscriere. Aceasta este al şaptelea candidat înscris la Gorj pentru alegerile parţiale.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -