11.5 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Headlines Primar PDL: Suntem obligaţi moral să-l votăm pe Costoiu

Primar PDL: Suntem obligaţi moral să-l votăm pe Costoiu

Locuitorii comunei Turburea au obligaţia morală de a-l vota pe Mihnea Costoiu la Senat, declară primarul localităţii, Ion Bârcă de la PDL. Edilul a explicat că Mihnea Costoiu a ajutat comunitatea din Turburea să înfiinţeze un liceu la Turburea la care învaţă copii şi din localităţile învecinate. Campania pentru Senat va fi decentă, fără lovituri sub centură, crede deputatul PSD Mihai Weber referindu-se la Mihnea Costoiu. De asemenea, preşedintele executiv al PSD Gorj declară că ministrul Mihnea Costoiu este pregătit să înceapă lupta pentru câştigarea postului de senator.

Edilul comunei Turburea, Ion Bârcă, spune că s-a hotărât deja pe cine să susţină şi cui să-i facă campanie la alegerile parţiale de la Senat. Bârcă îl consideră pe ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, candidatul ideal pentru funcţia de senator. Edilul a explicat că Mihnea Costoiu a ajutat comunitatea din Turburea într-un moment cheie, şi anume, a susţinut înfiinţarea Liceului Tehnologic. Primarul a menţionat că tot mai mulţi părinţi din comună îl presau să înfiinţeze liceul, însă, timpul pentru obţinerea autorizaţiilor de pe la ministere era destul de scurt. A găsit, însă, sprijin la ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu din Târgu-Jiu şi, de aceea, le-a cerut şi cetăţenilor din Turburea să-l voteze pe 25 mai la alegerile de la Senat. „Eu şi locuitorii comunei Turburea avem obligaţia morală să-l susţinem pe acest om. Este un lucru extraordinar de bun că Mihnea Costoiu candidează. Asta le-am spus şi cetăţenilor pentru că domnul ministru ne-a ajutat mult, a sprijinit foarte mult comunitatea noastră înfiinţând Liceul Tehnologic. De acest liceu se bucură şi comunele învecinate, nu numai Turburea. La acest liceu vin elevi din Săuleşti, Bărbăteşti, Vladimiri, Aninoasa, Ţânţăreni. Nu cred că aceşti copii aveau posibilitatea să ajungă la oraş la liceu, iar înfiinţarea Liceului Tehnologic a fost mană cerească pentru părinţi. Un copil care vrea să înveţe carte învaţă şi la Turburea şi la Târgu-Jiu. Aşa că, noi avem obligaţia morală să-l susţinem pe acest om cu un suflet extraordinar de bun”, crede Ion Bârcă despre Mihnea Costoiu. Primarul de la Turburea este de părere că toţi cetăţenii, dar şi primarii de pe Colegiul 2 Senat ar trebui să-l aleagă pe Mihnea Costoiu pentru Parlamentul României întrucât acesta deţine funcţia de ministru al Cercetării, post foarte important în guvern. Totodată, Bârcă afirmă că se mândreşte că judeţul nostru a dat ţării premierul de acum, dar şi pe ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu. „Eu mă mândresc că în guvernul României primul-ministru al ţării este gorjean şi, totodată, încă un ministru este tot gorjean. Noi, primarii de pe Colegiul 2 Senat trebuie să fim aproape de acest om, ministru pentru toată ţara, dar am convingerea că el se va apleca mai mult pentru gorjeni, pentru cei care l-au propulsat şi în funcţia de senator”, a mai spus Ion Bârcă, primar PDL la Turburea.

Weber: Costoiu favorit

Pe 10 mai, debutează şi la Gorj campania electorală pentru alegerile parţiale pe Colegiul 2 Senat. S-au înscris Mihnea Costoiu de la PSD, Mihai Mazilu de la PNL, Liviu Cotojman de la PDL, Ion Săvoiu de Forţa Civică, Simona Man de la PP-DD şi Ion Fugaru de la Mişcarea Populară. Va fi o campanie foarte interesantă, dar decentă, nu se vor aplica lovituri sub centură, crede deputatul PSD, Mihai Weber. Dintre toţi candidaţii, Weber crede că şansele cele mai mare le va avea Mihnea Costoiu de la PSD. Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, declară că ministrul Mihnea Costoiu este pregătit să înceapă lupta pentru câştigarea postului de senator pe Colegiul 2. Călinoiu infirmă faptul că Mihnea Costoiu ar fi furat startul campaniei, aşa cum susţin partidele din opoziţie.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente