Război fără precedent în PSD! Weber strânge semnături pentru susținere de frica lui Călinoiu

0
37

Conflict deschis în PSD Gorj între taberele Cârciumaru-Călinoiu și Weber-Cosmin Popescu. Social democrații din teritoriu au fost puși să semneze liste prin care să își arate susținerea față de Mihai Weber la viitoarele alegeri. Dezvăluirea a fost făcută de Ion Călinoiu, care spune că Weber a dat startul strângerii de semnături imediat după anunțul lui Florin Cârciumaru că PSD Gorj are undă verde pentru primirea sa în partid.

În PSD se dau lupte grele pentru putere, iar întoarcerea lui Ion Călinoiu a pus și mai rău gaz pe foc. Fostul președinte al CJ îl acuză pe președintele executiv Mihai Weber că îi constrânge pe liderii organizațiilor locale să semneze pentru susținerea sa în următoarele alegeri, arătând cât se poate de clar unde a ajuns lupta pentru funcții în PSD. „S-au strâns semnături de la prima declarație a lui Cârciumaru că o să revin în partid. Au trimis președintele organizației de tineret județene și pe Claudiu Manta să ia semnături de la președinții organizațiilor locale de susținere a tandemului Cosmin Popescu – Mihai Weber. Acțiunea pe care au făcut-o, de a lua semnături, nu a fost apreciată de toată lumea care a semnat acolo. Eu le-am semnalat – nu e bine ce faceți, că se vede pe față și oamenii nu agreează lupta pentru putere în interiorul partidului”, a declarat Ion Călinoiu la Radio Infinit.

„Nu există tandemul Cârciumaru – Călinoiu”

Deși a scindat PSD Gorj prin revenirea sa, fostul șef al județului spune că nu se mai poate vorbi de un tandem Călinoiu-Cârciumaru. „E nevoie de transfer de conducere și de responsabilitate către noua generație, dar în deplină concordanță cu autoritatea câștigată prin drepturile pe care le conferă organizația. Nu există tandemul Cârciumaru – Călinoiu. Intenția mea de a reveni nu e să susțin pe unul sau altul, ci de a uni forțele partidului pentru a câștiga alegerile”.

„Rezultatul este peste așteptările mele”

Claudiu Manta a recunoscut că o campanie de strângere de semnături a avut loc la nivelul PSD Gorj, dar nu vede acest demers ca pe o luptă internă între taberele Cârciumaru-Weber. „Este un lucru adevărat că s-au strâns aceste liste de semnături de susținere a tandemului Mihai Weber – Cosmin Popescu în perspectiva unor alegeri viitoare interne. Când se vor desfășura aceste alegeri, vom vedea. Reacțiile au fost pozitive. Aproape toți cei cu care am vorbit, și credeți-mă că am vorbit cu foarte mulți primari sau președinți de organizații, susțin acest tandem. Rezultatul este chiar peste așteptările mele. Nici vorbă de aripi Florin Cârciumaru sau Mihai Weber în PSD ori lupte pentru putere”.

„Aceste liste nu sunt îndreptate împotriva domnului Cârciumaru”

Claudiu Manta , aflat la rândul său în conflict cu Florin Cârciumaru din cauza unor declarații catalogate drept „nefericite” de către președintele PSD, dă asigurări că gruparea Weber nu pregătește debarcarea lui Cârciumaru. „Aceste liste nu sunt îndreptate împotriva nimănui, nici împotriva domnului Cârciumaru, nici împotriva domnului Călinoiu. Sunt pur și simplu oameni care își arată susținerea în perspectiva alegerilor interne care se vor desfășura la un moment dat. Nu presează nimeni acum pentru desfășurarea acestor alegeri. Știți că domnul președinte Cârciumaru a anunțat că intenționează să nu mai candideze. Sperăm ca cei care au semnat pe listă să susțină în continuare acest tandem”, a mai spus Claudiu Manta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here