11.5 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Headlines Rezultat de 80% pentru Victor Ponta, la Bustuchin

Rezultat de 80% pentru Victor Ponta, la Bustuchin

Primarul localităţii Bustuchin, Ion Ciocea, a reuşit să obţină un scor de peste 80% la alegerile prezidenţiale pentru Victor Ponta. Edilul spune că procentul nu este o surpriză, ba mai mult a declarat că se aştepta la un rezultat mult mai mare.

81,47% dintre cetăţenii comunei Bustuchin au pus ştampila pe candidatul PSD, Victor Ponta. Edilul comunei spune că se aştepta la un astfel de rezultat. „La Bustuchin, ca întotdeauna, noi ne-am făcut datoria, bineînţeles că cetăţenii comunei Bustuchin nu ne-au făcut o surpriză pentru că era normal să fie aşa. Eu credeam că obţin mult mai mult, dar votul nu a putut să fie mai mare vis-a-vis de candidatul Victor Ponta pentru că sunt mulţi tineri plecaţi în străinătate şi este vorba de prezenţa la vot care a fost în jur de 65-67% aici, dintre care 81,47 a avut candidatul Victor Ponta şi 8,5% a avut Iohannis”, a declarat primarul localităţii Bustuchin, Ion Ciocea.

Edilul are şi o explicaţie pentru acest scor şi spune că oamenii nu mai cred în vorbe, ci urmăresc rezultatele aleşilor. „Nu mai sunt vorbe, oamenii nu se mai vând cum se vindeau odată. Oamenii se uită la realizări, la ce rămâne în după un primar şi cred că acesta este rezultatul, dar care se datorează seriozităţii şi implicării primarului în comunitate”, a mai declarat primarul din Bustuchin. Cu scoruri foarte mari pentru candidatul susţinut se pot lăuda şi primarii Ion Bârcă, Ilie Petroi, Ştefan Făsuescu şi Sorin Bucurescu. Primarul localităţii Turburea a obţinut un scor de 66% pentru Victor Ponta, iar Klaus Iohannis a obţinut un rezultat de 16%. În comuna Slivileşti, primarul Sorin Bucurescu s-a declarat nemulţumit de rezultat obţinut, acela de 63%, acesta declarând că se aştepta la un rezultat de 70 sau chiar 80%. „Noi aici în localitatea Slivileşti am obţinut un scor satisfăcător, nici bun nici foarte bun, 63%, iar Klaus Iohannis 14%. Nu este o diferenţă mare ţinând cont de eforturile care s-au depus, de munca depusă în această campanie pentru că nu trebuie uitat faptul că aici a fost o întragă echipă, nu este numai munca mea, este munca întregii echipe, inclusiv viceprimarul, o parte din consilieri au depus eforturi deosebite în această campanie şi puteam să avem rezultate un pic mai bune”, a declarat primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu.

Iohannis, câştigător în trei localităţi din Gorj

În judeţ, au existat şi unele surprize vis-a vis de rezultatele primului tur de scrutin. Una din surprise vine din oraşul Rovinari, unde social democraţii, după cum spune primarul Dorin Filip, nu au condus niciodată. Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu 36,4%, Victor Ponta obţinând 29%. Pe locul trei se află Dan Diaconescu cu 10%. Pentru primarul Dorin Filip, rezultatele primului tur, în favoarea unui candidat de dreapta, întrun judeţ roşu, aduc destule motive de mulţumire. Se va munci şi mai mult în turul II. „Pentru primul tur şi câtă muncă s-a depus, scorul este destul de mulţumitor, 36,4%. Chiar ne-am uitat în spate, acum cinci ani a fost un procent mai bun, 37%.Este totuşi un rezultat bun , dar pentru turul II, aşteptăm mai mult”, a declarat Dorin Filin, primarul oraşului Rovinari. Potrivit purtătorul de cuvânt al ACL, Virgil Drăguşin, Klaus Iohannis a câştigat alegerile în trei localităţi din Gorj fiind vorba de Câlnic, Rovinari şi Novaci, candidatul ACL reuşind să se impună şi în câteva secţii de votare din municipiul Târgu-Jiu. „Este de felicitat şi practic a confirmat încă o dată modul şi determinarea în care face şi administraţie, dar şi reprezintă Partidul Naţional Liberal primarul de la Câlnic, Dumitru Vulpe, care este un vechi membru al PNL încă din anii 90 dovedind ataşamentul şi implicarea sa totală în ceea ce înseamnă munca politică, dar şi de administraţie la nivelul localităţii. Domnul Vulpe a reuşit să aducă pentru ACL peste 50% din electoratul localităţii Câlnic care s-a prezentat la vot în favoarea candidatului Klaus Iohannis. Acesta a mai ieşit câştigător în Rovinari şi Novaci”, a explicat Virgil Drăguşin.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente