7.4 C
Târgu Jiu
joi, martie 4, 2021
Acasă Politic Vor schimbări în PSD Gorj

Vor schimbări în PSD Gorj

Deputaţii Mihai Weber şi Camelia Khraibani vor schimbări în PSD Gorj, însă deocamdată susţin că nu vor funcţii de conducere! Dacă s-ar materializa propunerea de separare a funcţiilor politice de cel administrative, liderul PSD, Florin Cârciumaru, a declarat că ar opta mai mult pentru funcţia de primar.

Deputatul Mihai Weber aşteaptă ca după Consiliul Naţional al PSD să fie modificat statutul partidului care să delimiteze funcţiile administrative de cele politice. După aceasta, PSD va aproba modificările în cadrul Congresului PSD, cel mai probabil la sfârşitul lunii martie. La Gorj, deputaţii Weber şi Camelia Khraibani au revendicat posturile de vicepreşedinte, vacantate în organizaţia judeţeană, dar aceştia au şanse să preia conducerea PSD Gorj. În acest sens, au apărut mai multe zvonuri pe care deputaţii refuză să le comenteze deocamdată. „O să discut şi o să mă gândesc pentru că am fost întrebat şi s-a speculat în ultima perioadă dacă voi opta pentru o funcţie de vicepreşedinte dacă va fi cazul, dar discuţia asta o vom avea înainte de a se organiza Conferinţa Judeţeană”, a declarat Mihai Weber, deputatul PSD Gorj. Deputata Camelia Khraibani recunoaşte că separarea funcţiilor politice de cele administrative poate fi un nou început pentru PSD în contextul reorganizării ca şi formaţiune politică. Deputatul PSD spune că această delimitare trebuia să se facă de mai mult timp pentru a elimina incompatibilităţilor. Khraibani a precizat că această măsură ar duce la schimbarea conducerii mai multor organizaţii PSD din ţară, dar şi la Gorj. Se spune că deputatul vizează postul de preşedinte executiv al PSD Gorj, funcţie ocupată încă de Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean. „Această schimbare nu a vizat în mod special Gorj, în toată ţara se va întâmpla acest lucru, deci şi la Gorj şi mi se pare foarte bine”, a declarat Camelia Khraibani, deputat PSD Gorj. Întrebată dacă este interesată să candideze pentru o funcţie de conducere în PSD, deputatul Camelia Khraibani a răspuns că încă nu s-a gândit.

Ion Călinoiu: „Preşedintele CJ nu este şi preşedintele organizaţiei”

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat în conferinţa de presă de ieri că posibila decizie ce s-ar putea lua nu îl priveşte şi pe el. „În ceea ce ne priveşte pe noi şi punctul meu de vedere a fost foarte clar, la Gorj preşedintele Consiliului Judeţean nu este şi preşedintele organizaţiei, nu e nicio nenorocire”, a precizat Ion Călinoiu.

Florin Cârciumaru: „Aş opta pentru activitatea administrativă”

Cât despre liderul filialei social-democrate, Florin Cârciumaru susţine că ar opta mai mult pentru funcţia de primar. „Dacă mă întrebaţi pe mine eu aş opta şi am optat tot timpul pentru activitatea administrativă, că membrii PSD mi-au încredinţat şi funcţia de preşedinte, am căutat ca, în limita posibilităţilor, aşa cum am putut şi am gândit eu să duc la bun sfârşit şi funcţia respectivă”, a declarat la rândul lui, Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj. Delimitarea funcţiilor nu este singura soluţie de reformare a PSD, este de părere senatorul Mihnea Costoiu care nu pare să agreeze această măsură.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente