2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăPoliticŞedinţă de lucru în USL

Şedinţă de lucru în USL

Uniunea Social Liberală Gorj a intrat de ieri în febra pregătirilor pentru alegerile locale. Dacă pentru primării candidaţii rămân definitivi, pentru funcţiile de consilieri judeţeni, încă se mai poartă discuţii. Copreşedinţii USL Gorj au dat asigurări că toate aspectele stringente vor fi puse la punct în timp util.

Pregătirile pentru alegerile locale au intrat în linie dreaptă. După anunţarea candidaţilor la primării în municipiu şi judeţ, acum atât social democraţii cât şi liberalii gorjeni se grăbesc să îşi alinieze candidaţii pentru celelalte funcţii, de consilier local şi judeţean. Practic, ieri au fost convocaţi candidaţii, dar şi reprezentanţi ai formaţiunilor politice aliate, copreşedinţii USL Gorj pentru a pune la punct detalii importante. Bunul mers al alegerilor ţine de o pregătire minuţioasă a candidaţilor lansaţi sau care fac încă obiectul negocierilor. Organizaţia PSD Gorj vine cu noutăţi în trei localităţi pe care liderul social democraţilor nu a omis ieri să le amintească. Copreşedintele Florin Cârciumaru a precizat că edilii din localităţile Drăgoteşti, Teleşti şi Ioneşti aflaţi sub mandat PNG, sunt vizaţi să intre în cursa pentru alegeri. Scopul şedinţei de lucru USL de ieri a fost să se apropie cu pregătirile de final acolo unde nu s-au luat deciziile privind desemnarea candidaţilor. Nu mai puţin importantă se dovedeşte legalitatea actelor necesare, care trebuie împărţite la candidaţi în teritoriu. Mai mult, ieri s-a făcut o trecere în revistă a candidaţilor la primării şi o radiografiere a listelor pentru consilieri. „Ne-am reunit întro şedinţă de lucru a USL, a comitetului executiv USL. Cu acest prilej facem un ultim punctaj pentru ce înseamnă candidaţii la funcţia de primar şi listele pentru consilieri locali şi judeţeni, urmând ca peste câteva zile, pe 20 aprilie să încheiem acţiunea”, a precizat Cârciumaru. Săptămâna viitoare, mai exact luni, marţi şi miercuri, la sediul USL sunt aşteptate candidaturile din partea organizaţiilor. Preşedintele PSD Gorj a mai subliniat că un alt scop al întâlnirii a constat în instruirea candidaţilor. „Profităm de ocazie astăzi (nr miercuri) să facem o pregătire a documentelor care trebuie completate pentru organizarea campaniei şi a secţiilor de vot”, a conchis Florin Cârciumaru.

Schimbări posibile pe ultima sută de metri

Sunt însă posibile turnuri de situaţii, spune Dian Popescu, copreşedintele USL Gorj, care a precizat totodată că termenul limită de depunere a candidaturilor va fi respectat. Prioritatea întâlnirii a fost şi legalitatea alegerilor, împărţirea documentelor pentru depunerea candidaturilor. Vor fi trei semnături pe listele de consilieri şi de primari. Este posibil să apară până la data de 1 mai schimbări inclusiv de candidaţi la primării”, a declarat şi Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj. Candidaţii de la Novaci şi Tismana au planuri ambiţioase pentru cetăţeni şi se vor pune pe treabă, dacă vor fi aleşi primari. Sunt multe de făcut de la infrastructură până la dezvoltarea turistică, a fost mesajul acestora. Nicu Budică, candidatul USL la Primăria Tismana se arată încrezător în şanse şi este conştient de carenţele în materie de drumuri, în timp ce la Novaci, unde Dumitru Leuştean a ieşit favorit în sondajele liberalilor, asigurările sunt că oamenii vor avea un trai mai bun, cu investiţii în canalizare şi infrastructură. Candidaturile au intrat în linie dreaptă şi se vor finaliza în urma discuţiilor care se poartă în aceste zile, până la cele mai mici detalii de organizare, astfel ca la 1 mai să fie spulberate orice dubii, iar dosarele să se poată depune conform termenului prevăzut de lege.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -