Solicitări la ministere! Concursul de la SJU Târgu-Jiu, pe masa ministrului Sănătăţii

2
52

Concursul organizat la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, pentru ocuparea posturilor de registratori medicali, va ajunge pe masa ministrului Sănătăţii. Asta după ce senatorul Tudor Barbu a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă că va face o interpelare având în vedere că mai mult de jumătate din aceste posturi au fost ocupate pe pile.

tudor-barbu

Tudor Barbu îi solicită ministerului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să trimită Corpul de Control pentru a verifica legalitatea desfăşurării concursului de la SJU Târgu-Jiu. „Voi face luni o interpelare la adresa domnului ministru Voiculescu, de la Sănătate, şi îi voi solicita acestuia să dispună Corpului de Control din subordine o cercetare amănunţită, nu doar la Târgu-Jiu, pentru că am înţeles de la colegii parlamentari că şi în alte judeţe s-a întâmplat ceva la fel de bizar”, a precizat senatorul Tudor Barbu.

Peste 30 de ani de nepăsare

O altă problemă a parlamentarului de Gorj priveşte o problemă ce nu-şi găseşte rezolvare de ani de zile. Astfel, senatorul PNL Tudor Barbu, a făcut două solicitări la ministrul dezvoltării regionale, Vasile Dîncu, şi la ministrul Energiei, Victor Grigorescu, cu privire la situaţia satului Pinoasa din comuna Cîlnic, situat pe fundul unui lac. Tudor Barbu le-a trimis celor doi miniştri, documentele privind situaţia critică cu care se confruntă locuitorii satului Pinoasa din Cîlnic. Sunt mai bine de 30 de ani de când, printr-un ordin al lui Nicolae Ceauşescu, s-a sistat orice fel de activitate în zonă, pe motiv că pe acolo urma să treacă un front de lucru al carierei Pinoasa. Pe principiul că o interpelare făcută unui ministru este similară cu o simplă întrebare, Tudor Barbu a ales să facă solicitări scrise celor doi miniştri, Vasile Dîncu şi Victor Grigorescu. „După 33 de ani lucrurile sunt halucinante, oamenii aceia nu pot construi case, oamenii aceia figurează pe fundul apei. Ambii miniştri au fost solicitaţi a interveni pentru soluţionarea situaţiei de la Cîlnic”, a precizat Tudor Barbu, senator de Gorj.

Deşi zilele actualei guvernări sunt numărate, senatorul liberal se aşteaptă ca cei doi miniştri sesizaţi să dea curs solicitărilor sale. „Ce aşteptări am? Îl cunosc pe Dîncu suficient de bine, pe domnul Grigorescu mai puţin. Dîncu este e un om înţelept, e un om cu multă experienţă şi nu cred că odată ce va primi această hârtie nu o va arunca la coş, eu cred că îi va da curs, părerea mea”, a declarat Tudor Barbu, în cadrul conferinţei de presă. Povestea oamenilor care îşi duc existenţa fără a putea obţine autorizaţii de construire, pe luciul unui lac din Pinoasa, comuna Cîlnic dăinuie de 33 de ani, când s-a interzis orice fel de construire în zonă, în ideea că urma ca pe acolo să treacă un front de lucru. Nici primăria din comună nu poate face investiţii în acea zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here