17.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 31, 2020
Acasă Politic Starea de urgență se prelungește, parlamentarii se ceartă!

Starea de urgență se prelungește, parlamentarii se ceartă!

Ceartă pe tema prelungirii situației de urgență din România. Parlamentarii s-au luat la hartă când au aflat că România trebuie să mai stea în loc pentru încă o lună. În ciuda discuțiilor în contradictoriu, șeful statului Klaus Iohannis a prelungit perioada de urgență cu încă 30 de zile.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 14 aprilie a.c., decretul privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României.”Începând cu data de 15 aprilie 2020, se prelungește cu 30 de zile starea de urgență pe întreg teritoriul României, instituită prin Decretul nr.195/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 212 din 16 martie 2020 “, se arată în ordonanța prezidențială.

Măsura a fost adoptată în ciuda avertismentelor date de cei patru lideri politici Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu Tăriceanu și Varujan Pambuccian, care au declarat printr-o scrisoare deschisă că “România a ajuns pe marginea prăpastiei”. Aceștia i-au criticat pe liberali afirmând că“românii, mediul de afaceri ori specialiștii din toate domeniile afectate trimit cu toții semnale disperate că situația scapă de sub control și că nu se mai poate continua așa. Dar PNL se face că face, refuzând orice comunicare cu celelalte instituții ale statului tocmai pentru a găsi și implementa, împreună, cele mai bune soluții pentru depășirea acestei crize.Cred că este momentul ca PNL și Guvernul Orban să recunoască adevărul: nu gestionează cum trebuie nici criza sanitară și nici cea economică. Și mai cred că este imperios necesar să accepte, măcar în al 12-lea ceas, un dialog #real cu Parlamentul”.

Șantaj

Din punct de vedere liberal, lucrurile sunt văzute în alt fel. Seful PNL Gorj susține că “pesedistii șantajează Guvernul României cu viața românilor”. Dan Vîlceanu nu crede în bunele intenții ale opoziției. “Să nu votezi acum pentru prelungirea stării de urgență, înseamnă că faci extrem de multe persoane victime sigure ale îmbolnăvirii cu COVID-19. Sunt multe decizii care au fost luate și care pot fi în vigoare doar pe perioada stării de urgență.Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu ori Victor Ponta, marii lideri ai opoziției, fac în aceste zile exercițiul de imagine cel mai distructiv și periculos, care se poate termina cu o tragedie fără margini. Le spun clar: Guvernul României nu negociază cu Ciolacu, Tăriceanu și Ponta sănătatea sau viața românilor. Este un gest criminal, ca acum, când n-am ajuns la vârful pandemiei, să voteze împotriva decretului pentru prelungirea stării de urgență.Noi, cei din PNL, vedem români în pericol, în timp ce ei văd momentul pentru șantaj politic. Le spun așa, nu omorâți oameni doar pentru un șantaj ieftin în timpul crizei generată de coronavirus”.

Între „crimă” și șantaj

Reacția nu a întârziat să apară. Liderul PSD Marcel Ciolacu susține că măsurile luate de PNL reprezintă tot o crimă la adresa poporului și economiei.“Pentru vremelnicii care conduc astăzi #România, luați o foaie de hârtie și notați. Iată ce reprezintă o crimă asupra poporului român:

– crimă este să lași pe drumuri peste 1 milion de români și să-i pui apoi să plătească dobândă la dobândă, dacă vor să își amâne ratele. Să lucrezi pentru profitul prietenilor și nu pentru INTERESUL SUPREM al cetățeanului, așa cum ai jurat – tu, SLUJBAȘ AL STATULUI. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să știi că în fiecare oră se închid 90 de firme în România și tu să blochezi la Curtea Constituțională tocmai legile care ar fi salvat IMM-urile, dar și locurile de muncă. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să risipești 35 de miliarde din ianuarie până acum, să toci aproape toată rezerva din buffer, să împrumuți miliarde de euro și ACUM să nu acorzi nici cel mai mic ajutor firmelor și populației afectate de criză. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să dai ZERO LEI în majoritatea județelor administrate de PSD pentru achiziția de echipamente de protecție, teste și aparate medicale. Asta e politică meschină, nu este grijă pentru oameni. Pe oameni te răzbuni, nu pe PSD! Iar ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să lași medicii să devină carne de tun in fața virusului, în timp ce tu și șleahta faceți achiziții de milioane și milioane de euro cu tot felul de buticuri obscure. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să te folosești de necazul unor oameni pe care îi scoți din carantină să-i plimbi prin toată țara și apoi să-i trimiți la muncă peste hotare. ASTA E CRIMĂ!

– crimă este să-ți bați joc de pensionari și să le spui că pentru ei nu sunt bani. Să te joci cu viața unor oameni în etate care ți-ar putea fi părinți… ASTA E CRIMĂ!

Și da, cel care fuge ca un laș din Parlament, atunci când virusul era deja în România, pentru că prioritatea sa și a partidului său erau anticipatele, da, ACELA ESTE UN CRIMINAL!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Tragedie pentru o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală și bebelușul ei au murit în spitalul din Craiova

Tragedie fără margini într-o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală a de la Secția Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu a murit la...

Vezi cum a fost pedepsit un șofer indisciplinat

Un șofer care și-a parcat autoturismul pe trotuar fără a mai lasa acces pietonilor și nici măcar agentului economic din zonă, a fost pedepsit...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini