Tăriceanu despre o candidatură la prezidențiale: ”nu am nicio ezitare să candidez”.

0
17

Liderul ALDE a ajuns la finele săptămânii trecute la Gorj pentru a promova lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Printre declarațiile politice care făceau referire la colegii, viitori candidați, Tăriceanu a vorbit și despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din toamnă.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat la Târgu Jiu că nu are ezitări în privința unei posibile candidaturi. Totuși, nu s-a hazardat în a oferi un răspuns clar preferând înainte să-și consulte partenerii de alianță. „Cred ca este un pic prea devreme, dar nu am ezitări în a-mi asuma o candidatură însă în acest moment e bine să ne preocupăm de alegerile pentru Parlamentul European. Ea reprezintă o piatră la construcția viitoarei competiții din toamnă, alegerile prezidențiale. Va trebui să vedem cine în cadrul coaliției este candidatul cel mai bine plasat pentru a-l învinge pe Iohannis. Dacă voi fi eu acela, nu am nicio evitare sa candidez”, a declarat la Târgu Jiu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Înțelegere din ambele tabere

Cât despre o posibilă dispută cu PSD-ul pe tema candidatului comun, Tăriceanu a concluzionat : „ne înțelegem întotdeauna. Sunt peste doi ani de zile și am demonstrat că știm să ne înțelegem”. În schimb liderul ALDE nu s-ar mai vedea în fruntea Guvernului. „Prim-ministru, încă odată? Păi dacă am fost o dată aș putea să fiu chiar mai bun la un al doilea mandat dar acum scadențele politice ne obligă la alte obiective”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here