USL finalizează candidaturile la primării

0
35

Preşedintele social democrat, Florin Cârciumaru speră ca, cu mici excepţii, pe 19 martie să reuşească să respecte termenul impus de conducerea PSD, prin care la această dată trebuie să se finalizeze negocierile USL pentru alegerile locale. Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat luni că în data de 19 martie va fi anunţată încheierea negocierilor din USL pentru alegerile locale.

Astăzi, cei doi preşedinţi ai PSD Gorj, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, se vor întâlni cu liberalul Dian Popescu pentru a definitiva lista cu cei care vor candida pentru funcţia de primari, pe localităţile în care nu se înregistrează probleme. După ce miercuri candidaţii la primării vor fi convocaţi la sediul USL, joi la conferinţa de presă a USL se vor face publice numele candidaţilor. În ceea ce priveşte localităţile în care va fi greu de stabilit candidatul la funcţia de primar, Florin Cârciumaru a precizat că se va trece la efectuarea unui sondaj. Pentru stabilirea listelor de candidaţi la mandatul de consilier local şi judeţean, aici situaţia este mult mai grea şi asta ca urmare a faptului că o parte din actualii consilieri nu se vor mai regăsi pe liste. „La Consiliul Local şi Judeţean mai aşteptăm, este devreme, sunt probleme pentru că o parte din actualii consilieri nu se vor mai regăsi pe liste. Trebuie să facem analize şi este foarte greu”, a mai precizat Florin Cârciumaru.

Orzan: „Suntem în grafic”

Contactat telefonic, vicepreşedintele liberal Gheorghe Orzan a precizat că „organizaţia PNL este în grafic, candidaţii la primării fiind în mare parte stabiliţi”. Mai mult decât atât, Orzan a mai precizat că în următoarele zile se va stabili, la nivel naţional, ponderea candidaţilor în raportul ACD-PSD. „Noi vom aştepta să ni se comunice de la centru ponderea iar dacă raportul va fi defavorabil cu un număr mai mic de consilieri judeţeni decât ne aşteptăm, vom negocia”, a mai adăugat Gheorghe Orzan.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here