12.1 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 12, 2021
AcasăHeadlinesVâlceanu vrea să-i ceară sfaturi lui Manţog, Pecingină crede că le cere...

Vâlceanu vrea să-i ceară sfaturi lui Manţog, Pecingină crede că le cere degeaba

Şeful PNL Gorj, Dan Vâlceanu, se gândeşte să-i ceară sfaturi politice lui Ionel Manţog, fost lider al PDL Gorj o bună perioadă, în prezent eliberat condiţionat din închisoare. Vâlceanu îşi face planurile pentru următoarele campanii electorale şi consideră că are nevoie de ajutor din partea lui Manţog, unul dintre cei mai buni şefi de partid, în bătăliile cu PSD care urmează la Gorj. În schimb, social-democratul Gheorghe Pecingină crede că Vâlceanu va cere degeaba sfaturi lui Manţog pentru că, susţine avocatul, tot PSD va câştiga alegerile din 2016.

Dan Valceanu

mantogFostul lider politic Ionel Manţog este aşteptat de foştii democrat-liberali gorjeni să revină în politică. Aceştia îşi aduc aminte cu nostalgie de perioada când Ionel Manţog făcea cărţile în politica gorjeană. Co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat la Radio Omega că ar dori să lucreze din nou cu Ionel Manţog, despre care spune că poate da clasă şi acum oricărui politician de la Gorj. Vâlceanu crede că Manţog ar reuşi să stabilizeze organizaţia PNL Gorj chiar şi din postura de simplu sfătuitor al actualilor şefi liberali. Co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, susţine că şi-ar dori să-l aibă alături pe Manţog la campaniile electorale de anul viitor, însă, cu acordul celorlalţi liberali din teritoriu. „Nu aş spune nu, lui Manţog. E un om care poate să aducă multe din punct de vedere organizatoric. Poate să fie un bun consilier în campanii. Mă gândesc aşa la o situaţie, se spune că părinţii nu prea ştiu să-şi crească copiii, dar bunicii cu siguranţă se pricep cel mai bine şi mult mai bine. Să spunem că rolul de bunic l-ar prinde bine, dar rămâne chestiunea de a discuta şi de a găsi o înţelegere din partea tuturor colegilor de partid. Ei trebuie întrebaţi”, a precizat Dan Vâlceanu la Radio Omega.

Pecingină pesimist

Vicepreşedintele PSD Gorj, Gheorghe Pecingină„Vâlceanu nu a fost niciodată puternic să poată spune că el conduce un partid, crede Gheorghe Pecingină”, fost pedelist. Acesta nu crede că eventualul sprijin oferit de Manţog ar întări PNL Gorj şi nu crede nici că vechii liberali ar accepta implicarea fostului lider PDL Gorj în campaniile electorale ale partidului. „Dan Vâlceanu nu a fost niciodată puternic să poată să spună că poate să conducă de unul singur o campanie. Normal, nu cred că există vreun preşedinte, vreun lider de partid care să spună că nu are nevoie de alte păreri şi consiliere. Nu ştiu dacă implicarea lui Manţog va întări organizaţia şi nu ştiu nici dacă liberalii vechi vor fi de acord cu acest lucru. Vâlceanu poate neoficial să aleagă orice consilier doreşte”, a declarat Gheorghe Pecingină de la PSD Gorj.

Berca acceptă

În schimb, co-preşedintele PNL Târgu-Jiu, Eduard Berca, este de părere că orice sfat venit din partea oricărui fost membru PDL sau PNL poate ajuta noul partid în viitoarele bătălii electorale cu PSD. Ca şi Vâlceanu, Berca susţine că liberalii din judeţ vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu implicarea lui Ionel Manţog în politica partidului. „În momentul de faţă, orice sfat, orice idee, orice informaţie sau strategie sunt necesare. Lucrurile trebuie să se facă în mod instituţional, partidul are un statut foarte clar, are un cod etic şi nu ştiu dacă se poate, dar neoficial se poate. Rămâne de văzut dacă şi colegii vor fi de acord. Din punctul meu de vedere, va fi foarte utilă o consiliere a domnului Manţog, doar la acest nivel şi pe anumite probleme. Dacă domnul Vâlceanu va supune dezbaterii această propunere sunt sigur că va fi studiată cu foarte mare atenţie”, crede liberalul Eduard Berca.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -