6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăHeadlinesVerdict pentru consilierii suspendaţi din CL Târgu-Jiu

Verdict pentru consilierii suspendaţi din CL Târgu-Jiu

Liberala Emilia Horhoianu şi social democratul Mihai Gherghe vor afla pe 20 februarie dacă au dreptul să revină în Consiliul Local, după ce au fost suspendaţi. Instanţa va decide atunci dacă cei doi aleşi au fost numiţi legal. Prefectura Gorj a fost cea care a acţionat în instanţă Primăria Târgu-Jiu, după ce a decis că supleanţii nu au avut semnăturile celor trei partide din USL la momentul numirii pe funcţii.

Horhoianu şi Gherghe, în aşteptare

Cei doi aleşi suspendaţi din Consiliul Local Târgu-Jiu vor putea să revină pe funcţii, numai dacă instanţa va da o decizie favorabilă. Prefectura Gorj a cerut acum câteva luni revocarea din funcţii privind pe Emilia Horhoianu şi Mihai Gherge, pe motiv că la momentul învestirii, cei doi consilieri au fost numiţi fără ca PNL, PC şi PSD, toate partidele care făceau parte din USL, să semneze avizul de numire. Astfel s-a ajuns în instanţă pentru a se decide dacă numirea a fost făcută legală sau nu, decizia urmând a fi dictată pe 20 februarie, după ce vinerea trecută, instanţa a dispus amânarea pronunţării. Autorităţile locale susţin că au depus deja la dosar documentaţia care dovedeşte că numirea s-a realizat conform legii. „Cele două posturi din Consiliul Local pentru care au fost cooptaţi Mihai Gherghe şi Emilia Horhoianu sunt încă pe masa judecătorilor. Este vorba despre un nou termen de judecată pe data de 20 februarie, termen la care se va hotărî soarta celor doi. Dacă instanţa de judecată va decide că în cadrul Consiliului Local s-a făcut o alegere corectă cei doi vor continua activitatea la Consiliul Local”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

„Bătaie” pe locul lui Traian Pătrăşcoiu

Discuţii au apărut şi cu privire la postul care va fi lăsat liber de Traian Pătrăşcoiu, după ce acesta a promovat ca şef la APAREGIO. Nici nu a plecat din Consiliul Local, iar liberalii au precizat că nu vor lăsa garda jos şi că vor ca în CL să ajungă doi aleşi din partidul lor. „În ceea ce priveşte postul lui Traian Pătrăşcoiu vom hotârî după ce îşi va da demisia ce se va întâmpla. Vom discuta cu liberalii. Fiecare îşi susţine punctul de vedere. Noi îl susţinem pe al nostru. Dacă într-adevăr ne vom înţelege şi vom înţelege acel acord făcut cu foştii noştri parteneri din USL, situaţia se va debloca rapid. În cazul în care nu se va ajunge nicio înţelegere, vom vedea care va fi situaţia”, a mai declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

Următorii pe listă, care ar urma să ajungă în Consiliul Local, sunt doi gorjeni care nu s-au remarcat cu nimic până în prezent, respectiv o anumită Niculina Mâţu, dar şi Victor Pârvulescu, despre care se discută că ar derula afaceri pe raza judeţului nostru.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -