VIDEO: Primul parlamentar care vorbeşte în Parlament despre modul în care este tratat Brâncuşi şi operele sale de la Târgu-Jiu

0
50

Dan ValceanuDeputatul liberal Dan Vîlceanu a vorbit în Parlament despre modul în care este tratat Constantin Brâncuşi la Târgu-Jiu. Acesta a cerut colegilor săi să fie găsite soluţii pentru ca marele sculptor să fie tratat la adevărat lui valoare. Parlamentarul a adus aminte că Poarta Sărutului a fost spălată cu furtunul cu apă.

Vâlceanu a luat cuvântul în Parlament cu ocazia dezbaterii în Camera Deputaţilor a Legii privind respingerea ordonanţelor de urgenţă 10 şi 19 din 2016 privind achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi, „Cuminţenia Pământului”. Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, le-a solicitat colegilor să înceteze politizarea lui Brâncuși. Totodată, deputatul liberal le-a cerut să găsească soluții și să renunțe la polemici, mai ales că la Târgu-Jiu este o adevărată suferință ca urmare a incapacității autorităților de a administra moștenirea Brâncuși. „Vreau să vă rog să încetaţi să mai politizaţi Brâncuşi! Am văzut mai devreme luări de poziţie, prin care unii colegi abia aşteptau să şi-o mai tragă aşa unii la alţii, ori când vorbim de Brâncuşi, cred că ar trebui să ne abţinem de la asemenea lucruri, pentru că ne-am bătut joc destul de Brâncuşi, noi statul român. Vă aduc aminte că la Târgu-Jiu s-au spălat operele lui Brâncuşi cu jet de apă şi n-am văzut pe nimeni în Parlamentul României să ia o poziţie. Vă aduc aminte că, până acum, nimic nu s-a întâmplat în ceea ce-l priveşte pe Brâncuşi. Haideţi să încercăm să ne abţinem de la comentarii atunci când vine vorba de Brâncuşi, pentru că la Târgu-Jiu e o întreagă suferinţă din punctul ăsta de vedere! Cred că ceea ce noi trebuie să facem este să găsim soluţii, astfel încât poporul român să simtă şi să vadă că îl preţuim pe Brâncuşi, pentru că până acum n-am făcut nimic, iar acest demers de achiziţionare a operei este unul lăudabil şi cred că ar trebui continuat. Mai mult decât atât, vă aduc aminte un lucru, s-a încercat introducerea operelor, al Ansamblului „Calea Eroilor”, în patrimoniul UNESCO şi a fost un fiasco total. Ne-am făcut de râs! Nici măcar traducerea nu am fost în stare să o facem ca lumea. Asta am făcut noi pentru Brâncuşi şi continuăm să venim în Parlamentul României şi să ne ocupăm de mici polemici între noi, în loc să facem ceva”, a spus Dan Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here