3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăPoliticViitorii parlamentari ai Gorjului, printre localnicii din Roşia de Amaradia şi Licurici

Viitorii parlamentari ai Gorjului, printre localnicii din Roşia de Amaradia şi Licurici

Sute de localnici, simpatizanţi, dar şi membri de partid s-au strâns în weekend-ul trecut în localitatea Roşia de Amaradia. Prilejul a fost dat de prezenţa candidaţilor democrat liberali pentru alegerile parlamentare. Candidatul PD-L pe Colegiul 2 la Deputaţi, Dan Vâlceanu şi Mircea Şcheau, candidatul PD-L la Senat pe Colegiul 2, s-au aflat în mijlocul oamenilor să le asculte problemele şi să-i sprijine cu soluţii.

Zeci de oameni s-au adunat repede să poarte un dialog cu viitorul deputat democrat liberal pe Colegiul 1, Dan Vâlceanu, dar şi cu liderii PDL Gorj, astfel că numărul celor prezenţi a atins câteva sute, de la localnici la simpatizanţi şi membri de partid. Alături de prim-vicepreşedintele PD-L Gorj, Dan Vâlceanu, canditatul PD-L la Deputaţi, Colegiul 2, s-a aflat între localnici şi viitorul senator pe Colegiul 1, Mircea Şcheau. Lipsa locurilor de muncă, teama de a rămâne şi fără cele 400 câte pune la dispoziţie cariera Prigoria, aflată în localitate şi care este ameninţată cu închiderea în 2013 s-au aflat printre problemele abordate de viitorul deputat PDL pe Colegiul 2. „Trebuie neapărat să discutăm ce se întâmplă la cariera Progoria, care se află pe teritoriul comunei Roşia de Amaradia. Acolo, dacă nu ne preocupăm, nu insistăm, vor rămâne fără un loc de muncă în jur de 440 de oameni, majoritatea cred că sunt din Roşia de Amaradia. Cred că este principala problemă a dumneavoastră, vă pot spune că împreună cu primarul vom face tot ce ne stă în putere să responsabilizăm conducerea CE Oltenia, astfel încât această carieră să rămână. Avem o singură şansă, să înceapă exploatarea în perimetrul carierei Bustuchin”, a declarat Dan Vâlceanu.

Infrastructura, în atenţia viitorilor parlamentari

Nu doar problema carierei a fost ridicată, ci şi cea a Drumului Judeţean 675 C, care face legătura între Alimpeşti, Seciuri, Bustuchin, un drum care are nevoie de reparaţii. La alegerile locale, Vâlceanu a promis alături de autorităţi că localnicii vor avea drum reabilitat. Nu au fost doar vorbe, pentru că a început reabilitarea la DJ 675 C, dinspre Becheni, urmând ca lucrările să se deruleze atât cât va mai permite vremea, până în iarnă. „Este un lucru bun că au început lucrările, mai rămâne să se şi termine, să ne ţinem de ei să le termine”, a declarat Dan Vâlceanu, viitorul deputat PD-L pe Colegiul 2. Este important pentru comunitate să realizeze că fiecare dintre ei se pot implica în alegerea celui care îi va reprezenta în Parlament, a spus şi vicepreşedintele PD-L Gorj, Puiu Diaconescu, care i-a îndemnat pe localnici să li se alăture şi să susţină un candidat capabil de o misiune grea. Diaconescu a amintit că un tânăr precum Dan Vâlceanu a pornit de jos, iar la vârsta lui a ajuns să conducă managementul a trei firme, cu rezultate benefice pentru aproape 300 de oameni care lucrează. „Politic, Dan Vâlceanu este primul vicepreşedinte al PDL Gorj care, a pornit de jos alături de familia sa de intelectuali, a învăţat cu sârg viaţa de zi cu zi. Misiunea noastră este să avem un deputat al alianţei noastre, care să fie capabil să vă reprezinte interesele la Roşia şi nu numai, peste tot. Am rugămintea să veniţi alături de noi să vă reprezentăm interesele în zonă”, a punctat Puiu Diaconescu, vicepreşedinte PD-L Gorj. Nu doar localnicii din Roşia au nevoie de normalitate, ci mulţi dintre români, iar ei, cei simpli şi cu multe probleme pot fi însă şi adevăraţi vectori de opinie, a fost mesajul primarului Liviu Cotojman.

Peste 100 de persoane, antrenate la întâlnirea de la Licurici

Candidaţii PD- L s-au deplasat şi la Licurici, unde comunitatea a avut ocazia să-i asculte şi să îşi formeze propria concluzie. Şi aici au fost trecute în revistă principalele probleme care macină localnicii, de la lipsa apei până la nevoia de locuri de muncă. 150 de persoane s-au alăturat acţiunii, dialogului purtat de reprezentanţii PD-L, candidaţi şi simpatizanţi. Iar pe tapet a fost pusă de asemenea problema carierei Seciuri care reuneşte angajaţi din localităţile Albeni, Prigoria, Alimpeşti şi Târgu Logreşti şi care riscă să fie de asemenea închisă la finele lui 2012. „Prioritară rămâne problema generală a locurilor de muncă, oamenii au nevoie de perspective, iar la Licurici sunt şi alte neajunsuri care trebuie rezolvate, cum ar fi cel al reţelei de apă. Am abordat şi această problemă, am discutat cu oamenii care sunt sătui de promisiunile actualei guvernări”, a conchis candidatul democrat-liberal, pe Colegiul 2 la deputaţi. În concluzie, la dialogul iniţiat de candidaţii la parlamentare a fost bine primit de gorjenii care au apreciat apropierea de problemele lor.

Soluție sindicală pentru CEO: „Germania i-a plătit pe mineri și a putut să dea drumul din nou la termocentrale”

0
Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia propune ca angajații din sectorul minier...

Producție record la Cariera Roșia

0
Cariera Minieră Roșia a înregistrat o producție record în ultima lună. Este vorba de o...

Fier sustras dintr-o cariera minieră

0
Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați de către un agent de securitate,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!