10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăPoliticVor un fotoliu în Parlament

Vor un fotoliu în Parlament

Au trecut alegerile locale şi vom avea alegerile parlamentare iar politicienii gorjeni fac calcule şi bat palma pentru un scaun în Parlamentul României. Deşi nimeni nu confirmă oficial, zvonurile au început deja să circule iar surprizele sunt din ce în ce mai mari.

Alegerile parlamentare se anunţă a fi unele tensionate în condiţiile în care judeţului Gorj îi revin opt mandate de parlamentar, din care şase pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat. La nivelul PSD Gorj situaţia se anunţă a fi cea mai tensionată în condiţiile în care organizaţia este numeroasă şi sunt mulţi social democraţi cu aspiraţii la scaunul de parlamentar. Alături de actualii parlamentari PSD, deputat doreşte să devină şi edilul localităţii Leleşti, Marian Rotaru. Condiţia, declarată de acesta, este ca partidul şi colegii să dorească acest lucru prin susţinere. Un alt nume de primar vehiculat pentru parlamentare este şi edilul din Bustuchin, Ion Ciocea. Notorietatea de care se bucură, dar şi rezultatul foarte bun în alegerile locale, sunt suficiente pentru ca acesta să câştige în toamnă prin forţele proprii. Contactat telefonic acesta a declarat că „nu m-am hotărât încă, dar când va începe campania electorală şi se vor depune candidaturile vom vedea”, a declarat Rotaru. Cât de tensionată va fi situaţia în PSD Gorj, se va vedea la toamnă, cert este, însă, faptul că în partid deciziile se vor lua în funcţie de sondaje, după cum a declarat preşedintele filialei, Florin Cârciumaru. „Nu este o problemă, sănătoşi să fim. La nivel de PSD şi USL avem capacitatea necesară pentru a face o analiză corectă şi să desemnăm candidaţii care să câştige alegerile”, a spus Cârciumaru. Cât despre posibila candidatură a lui Marian Rotaru, preşedintele social-democrat a precizat că „nu e prima propunere şi consider că este foarte bine din partea primarilor că se gândesc să aibă un reprezentant al lor. Vom analiza pe baza sondajului şi candidatul cu cele mai mari şanse va candida”.

Popescu: „E prematură discuţia”

La PNL Gorj, situaţia pare a fi una liniştită. Preşedintele Dian Popescu a spus că este prematură discuţia. Şi totuşi, lucrurile par a lua o altă întorsătură în condiţiile în care Claudiu Săftoiu este posibil să nu mai candideze pe un colegiu în Gorj, dacă va fi numit în fruntea TVR. Sunt, însă, voci care susţin că fostul director general al CE Turceni, Octavian Graure, ar părea interesat de o candidatură la parlamentare pe colegiul deputatului Severus Militaru. Alte voci susţin că este posibil ca însuşi liderul liberal Dian Popescu să candideze pentru un mandat de parlamentar. Lucrurile par a se complica în condiţiile în care PSD aspiră la patru mandate de deputaţi şi unul de senator.

Candidaţi pe toate colegiile

La PDL Gorj se pare că organizaţia va avea candidaţi pe toate cele opt colegii. Până în prezent, sunt sigure cele două candidaturi a lui Severus Militaru şi Ion Ruşeţ. La nivel de zvon se vehiculează că ar intenţiona să candideze la parlamentare şi secretarul executiv Dan Vâlceanu. Cât despre deputatul independent Cosmin Popescu acesta a declarat în anumite cercuri că va candida pe listele PDL dacă statutul partidului îi va permite. Şi totuşi, contactat telefonic, deputatul a precizat că „aştept să văd Legea Uninominalului, după care voi vedea pe ce liste voi candida”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -