Ce efecte poate avea consumul de apă cu bicarbonat

0
24

pahar-cu-apa1Un produs ce poate părea banal, dar extrem de util, bicarbonatul de sodiu are beneficii incredibile asupra sănătății, mai ales că acesta poate fi la îndemâna oricui. Totuşi există şi contraindicaţii! Nu este recomandat persoanelor care suferă de boli ale ficatului, rinichilor, hipertensiune sau edeme.

Folosit mai ales la prepararea anumitor bucate, bicarbonatul pare a fi benefic în tratarea diferitelor afecțiuni. Doar un simplu pahar de apă cu bicarbonat băut pe stomacul gol are proprietăţi miraculoase.

Remediu pentru hiperaciditatea gastrică

Dacă o să faci un obicei din a bea zilnic un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat, datorită capacității sale antiacide, acest remediu va neutraliza acidul hidrocloric din stomac. Totodată, este benefic pentru a preveni balonarea și arsurile gastrice. Este indicat și în caz de litiază renală, deoarece reduce cu mult riscul de a face pietre la rinichi. Poate fi și leac pentru infecțiilor urinare datorită efectului său antiseptic.

Echilibrează pH-ul

Este o modalitate bună și sănătoasă de a-ți alcaliniza organismul, echilibrând pH-ul. Corpul tău are nevoie de aciditate pentru a avea o digestie corespunzătoare, iar aciditatea va preveni dezvoltarea bolilor degenerative, iubitoare ale mediului mult prea acid decât normal. Efectul antiseptic poate elimina cu ușurință diferite tipuri de paraziți, ciuperci, mai ales dacă alegi să faci gargară cu apă și bicarbonat vei asigura sănătatea căilor bucale.

Previne guta

Guta este o afecțiune care determină inflamarea încheieturilor în momentul în care în sânge, țesuturi și urină crește nivelul de acid uric. Bicarbonatul s-a dovedit a fi un ajutor de nădejde în prevenirea acestei boli.

Tratează răceala

Vestea bună este că acest amestec poate reduce durata unei răceli și chiar poate elimina simptomele neplăcute ale acesteia în doar 36 de ore dacă încă de la primele semne iei din 2 în 2 ore un pahar înalt cu o linguriță de bicarbonat. A doua zi, iei 4 pahare și în a treia zi doar 2 pe parcursul zilei. Vei observa cum răceala va trece ca prin minune și te vei putea bucura de activitățile tale zilnice în continuare.

Află mai multe aici: http://www.clicksanatate.ro/Efectele-miraculoase-al-apei-cu-bicarbonat_0_18554.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here