Ești balonat? Iată ce trebuie să consumi!

0
14

Ți se întâmplă adesea să te confrunți cu senzația de balonare? Cauzele cele mai comune ale acestei probleme sunt intoleranța la gluten sau lactate, dar și combinarea nereușită a alimentelor. Pe lângă aspectul inestetic al abdomenului proeminent, se regăsește senzația de balonare deloc confortabilă mai ales în anumite zile.

Este foarte important să asculți semnalele transmise de corpul tău, să-i cunoști carențele pentru a le putea remedia la timp. Astfel, un prim pas pentru a-ți îmbunătăți digestia este să nu te grăbești atunci când mănânci, deoarece poți să înghiți o cantitate mai mare de aer care va duce la apariția senzației de balonare.

Încearcă să nu prelungești masa și să dureze cel puțin 30 de minute. Fiecare bucățică trebuie s-o mesteci suficient pentru a ușura munca stomacului, susține Dr Dawn Jackson Blatner, de la Asociația Americana a Dieteticienilor. Datorită aerului și gazului din băuturile acidulate se pot crea anumite goluri de aer atât în stomac cât și la nivelul intestinelor. Poți să optezi pentru sucurile naturale făcute în casă sau pentru apa plată cu lămâie. Nici guma de mestecat nu este o alegere bună dacă observi că ești predispus la balonare, obținându-se același efect explicat la băuturile acidulate.

Alimente antibalonare

Aici putem aminti iaurturile, ananasul care vine cu recomandarea să fie consumat mai ales după ce ai avut o masă grea, deoarece susține și facilitează digestia. Feniculul, mărarul, chimenul, pătrunjelul ajută procesul digestiv și oferă o senzație de sațietate timp îndelungat.

Nu trebuie să eviți alimentele bogate în potasiu, pentru că acestea stimulează eliminarea sodiului care se găsește în exces. Este vorba despre bananele, mango, pepene galben, spanac, ciuperci, peștele, roșiile și multe altele.

Sursa: http://www.click.ro/utile/sanatate/alimente-cu-care-combati-balonarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here