7.3 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Headlines Încă trei centre de vaccinare vor funcționa în Gorj

Încă trei centre de vaccinare vor funcționa în Gorj

Încă trei centre de vaccinare vor funcționa în județul Gorj de pe data de 8 februarie. În prezent, în județul Gorj funcționează nouă centre, deși, inițial, se anunțase că vor funcționa 19 unități de acest fel pe teritoriul județului Gorj. „Nu sunt probleme, doar că de la nivel național a fost luată decizia de a se deschide etapizat aceste centre. DSP a luat decizia de a deschide anumite centre, urmând ca din data de 8 februarie să se suplimenteze aceste centre. Din informațiile pe care le am încă trei centre vor fi operaționale“, a spus prefectul județului Gorj, Cosmin Pistol.

Un centru de vaccinare stabilit inițial, dar care nu a fost încă deschis se află în comuna Stoina. Centrul este pregătit, dar primarul localității a anunțat că nu sunt doze de vaccin.

„Nu am vorbit cu domnul primar, dar am discutat cu reprezentanții DSP, care i-au transmis domnului primar de ce s-a luat această decizie cu privire la centrul de la Stoina, care arată foarte bine. Cu siguranță va fi deschis și acel centru, iar persoanele care-i sunt arondate se vor vaccina și la Stoina“, a adăugat Cosmin Pistol.

Câți gorjeni se pot vaccina pe zi

Fiecare centru de vaccinare are o capacitate de 60 de persoane care pot fi imunizate. „La cele cinci centre comunitare care au fost deschise se pot vaccina 60 de persoane, la care se adaugă cele patru care funcționează pe lângă spitale. Capacitatea de vaccinare este de peste 500 de persoane pe zi“, a mai precizat prefectul județului Gorj.
Conform DSP Gorj, de la 8 februarie va fi deschis un centru doar pentru vaccinarea cadrelor didactice.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente