Inedit: banane albastre cu gust de înghețată de vanilie

1
65

Indiferent cât mult ești dornic de experimentare, este puțin probabil să fi auzit de toate fructele și legumele din diverse colțuri ale lumii, cu atât mai puțin să le fi gustat. Unele dintre cele pe care le-ai ratat par însă desprinse dintr-un roman SF scris de un copil de șapte ani. Cine altcineva ar putea crea o banană de culoare albastră care are gust de înghețată de vanilie.

Multe persoane o consideră cea mai gustoasă banană din lume și o consumă ca desert. Planta care produce aceste banana poate ajunge până la șase metri, iar fructul pe care îl face este fascinant, mai scurt decât bananele tradiționale, având coaja albăstruie. Acest soi de banane este foarte apreciat deoarece are o consistenţă, dar mai ales o aromă ce aminteşte de îngheţata de vanilie (nu întâmplător sunt cunoscute sub numele de „Ice cream Banana”). Sunt mai moi şi mai cremoase decât soiurile cele mai comune de banane şi practic se topesc în gură.

Aceste calităţi particulare îl fac un ingredient perfect pentru a prepara îngheţata de banane folosind un singur ingredient, un desert foarte sănătos care este uşor de preparat, dar şi pentru prăjituri, clătite şi piureuri.

Fructul cu pricina este intitulat Blue Java Banana și crește în condiții surprinzător de relaxate. Rezistă până și la iernile din România. Deși vorbim de o plantă exotică pe care nu o întâlnești foarte des, aceasta poate fi plantată într-o varietate foarte mare de medii. Partea cea mai fascinantă a ecuației, dincolo de gust, constă însă în beneficiile de sănătate. Ca să ai o referință, este ca și cum ai mânca broccoli, doar că are gust de înghețată de vanilie.

Dezvoltarea optimă se petrece la temperaturi de aproximativ 4 grade. Nu te oprește nimeni să-l plantezi într-un ghiveci în casă, dacă vrei. Se simte bine la umbră, dar are nevoie de vreo șase ore de soare pe zi. Când bananele s-au copt, au o culoare albastră vie, iar trunchiul arborelui este puternic.

În ceea ce privește compoziția fructului efectiv, ascunde 0,3 grame de grăsime, 22,8 grame de carbohidrați și 89 de calorii pe 100 grame. Este bogat în potasiu și are o mulțime de minerale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here