2.7 C
Târgu Jiu
joi, decembrie 1, 2022
AcasăSănătateMeniul bolnavilor din spitalul din Târgu Jiu a fost îmbunătățit

Meniul bolnavilor din spitalul din Târgu Jiu a fost îmbunătățit

Meniul bolnavilor Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost îmbunătățit. Alocaţia de hrană a fost mărită așa cum prevede legislația în vigoare și se acordă atât pentru asigurați, cât și pentru persoanele care nu fac dovada calităţii de asigurat, corespunzătoare serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare continuă în unitățile sanitare publice.
„Majoritatea pacienților beneficiază de hrană în valoare de 22 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Această sumă crește în funcție de afecțiune, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei pe zi.
Nu lipșește carnea din meniul bolnavilor, iar acesta este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile dnei. dr. Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și ale asistenților dieteticieni și nutriționistului, angajați ai unității medicale în cadrul Compartimentului Dietetică.
Pe site-ul unității medicale și în fiecare secție cu paturi este afișat meniul zilnic – https://www.spitalgorj.ro/pagina-pacientului/ meniu zilnic. Medicul curant decide de care regim alimentar va beneficia pacientul, în funcție de afecțiunile sale: regim comun, hidric, cardiac, regim hepatic, colecist, oncologic etc“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Ce au mâncat bolnavii astăzi

Astăzi, de exemplu, la micul dejun, la regimul comun, pacienții au servit brânză, mușchi file, roșie, castravete, ceai și pâine, la prânz-ciorbă de zarzavat și fasole uscată cu oase, friptură pui (pulpă inferioară) cu pilaf de orez, salată de varză și chec. La cină vor servi pulpă de pui inferioară cu mâncare de spanac, o banană și ceai.

A murit în grupul sanitar al Policlinicii din Târgu Jiu

0
Un bărbat de 63 de ani a decedat, astăzi, în grupul sanitar al Ambulatoriului Spitalului...

S-a dublat numărul pacienților la Spitalul Târgu Jiu, față de perioada pandemiei

0
Numărul pacienților internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu s-a dublat, față de perioada...

Fructe, de la elevi, pentru pacienții SJU Târgu Jiu

0
Fructe pentru pacienți ai Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Asociația bolnavilor de cancer...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!