Planurile conducerii spitalului din Tg-Cărbunești, date peste cap de noul val de pacienți infectați cu noul coronavirus

0
872

Planul conducerii Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești de a trata, de la 1 iulie, și pacienți care suferă și de alte afecțiuni în afară de COVID-19 nu poate fi îndeplinit din cauza numărului tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus care se internează. 28 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în spitalul din Târgu Cărbunești, dintre care șapte au fost internați luni, 22 iunie.

„Conform ordinelor Ministerului Sănătății pentru folosirea spitalului pentru tratarea pacienților cu COVID-19, dar și a altor categorii de bolnavi, ne făcusem anumite planuri, care sunt date peste cap deoarece numai astăzi s-au internat lapte pacienți. În ultima perioadă, ne făcusem un plan că numărul pacienților infectați se va reduce și că se va menține într-un anumit echilibru, astfel să putem interna și pacienți non COVID-19. Credeam că, începând cu data de 1 iulie, spitalul își va relua activitatea din perioada anterioară. Realocasem anumite pavilioane pentru pacienții COVID. Secția pediatrie și ginecologie fusese împărțită pentru pacienți pozitivi și negativi, dar cu acest val de internări ni se dau toate planurile peste cap“, a spus Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

Capacitatea de internare a spitalului este de aproximativ 200 de paturi.

Pregătiri pentru redeschiderea spitalului și pentru alți bolnavi

Lucrătorii spitalului din Târgu Cărbunești au început de câteva zile să lucreze la renovarea anumitor spații în care ar fi trebuit să fie internați și alte categorii de pacienți, pe lângă cei care sunt infectați cu COVID-19. Ca urmare a dezinfecțiilor făcute cu anumite substanțe, mobilierul din metal și bateriile sanitare au început să se corodeze. „Și ceilalți pacienți au nevoie de asistență medicală și nu au unde să se ducă. Mai avem materiale și așteptăm să vină și altele. Am început să achiziționăm anumite materiale de protecție, în special combinezoane“, a precizat Constantin Târziu.

Două asistente medicale de la spitalul din Târgu Cărbunești au fost infectate cu noul coronavirus, dar s-au vindecat într-un timp scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here