Acasa / Headlines / Un bărbat din Gorj a murit din cauza gripei

Un bărbat din Gorj a murit din cauza gripei

Gripa face prima victimă în Gorj. Un bătrân de 80 de ani și-a găsit sfârșitul după ce a contactat virusul sezonier. Acesta avea și alte disfuncționalități medicale.

Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au înregistrat primul deces la un bărbat diagnosticat cu gripă. Este vorba despre un bătrân pentru care asocierea mai multor boli a fost fatală. “În această perioadă s-a înregistrat decesul unei persoane de 80 de ani, în antecedente cu HTA, diabet zaharat tip II, boală cronică de rinichi, diagnosticul de deces fiind bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie acută protezată asociată cu virus gripal A. Diagnosticul de gripă a fost pus în urma testului rapid”, a precizat Elena Piţian,

Noi doze de vaccin

Între timp la DSP Gorj au ajuns noi doze de vaccin antigripal. „În prezent stocul de doze  de vaccin antigripal in teritoriu (in cabinetele medicilor de familie) este de 715 – din dozele primite anterior și 2085 din ultima tranșă primită. În total, în județul Gorj au ajuns 25375 de doze de vaccin”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

De la începutul sezonului de iarnă şi până în prezent, la nivel judeţean au fost înregistrate 48 de cazuri de gripă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*