spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăSocialAgendă plină pentru AJOFM Gorj în 2015

    Agendă plină pentru AJOFM Gorj în 2015

    Obiectivele propuse de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj sunt creșterea gradului de ocupare și a competențelor profesionale ale persoanelor în căutarea unui loc de muncă pe piața internă a muncii, creșterea calității serviciilor oferite și o mai bună vizibilitate a instituției.

    Așadar, 2015 pune pe masa instituței, o agendă destul de bogată cu multe priorități și cerințe. Prevenirea şi reducerea șomajului se află primele pe listă, mai ales dacă șomerii se vor angaja înainte de expirarea indemnizației, moment în care vor primi subvenții de angajare, iar măsurile de subvenționare vor avea impactul scontat. Reprezentanții AJOFM Gorj spun că aceste măsuri de stimulare trebuie menținute și în rândul angajatorilor pentru încadrarea absolvenților de învățământ, consilierea profesională, cursuri de formare profesională, dar şi consultanță în afaceri. Tot ca obiectiv pentru 2015 se înscrie pe lista de priorități și creșterea calității forței de muncă și perfecționarea profesională ce trebuie asigurată prin organizarea de cursuri și pentru persoanele care și-au întrerupt activitatea astfel ca la reluarea acesteia, să-și poată îndeplini atribuțiile de serviciu, iar pe de altă parte, diversificarea competențelor profesionale în scopul facilitării integrării acestora pe piața muncii. Cursuri trebuie organizate și pentru persoanele care desfășoară activități și în mediul rural, pentru persoanele angajate, la cererea acestora sau a angajatorului. Persoanele aflate în detenţie care mai au 9 luni până la ultima zi de executare a pedepsei. Creșterea șanselor persoanelor cu nevoi speciale pin măsuri de stimulare a angajatorilor care încadrează șomeri cu vârsta de peste 45 de ani, persoane cu handicap, părinți unici susținători ai familiilor monoparentale.

    Prelungirea vieții active prin măsuri de stimulare a angajatorilor care încadrează șomeri care mai au până la îndeplinirea condițiilor pentru solicitarea pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate sau pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, conform legii. Asigurarea egalității de șanse și consolidarea sistemului informatic, dezvoltarea spiritului antreprenorial al persoanelor în căutarea unui loc de muncă prin acordarea de consultanță pentru începerea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri sunt de asemenea obiective ale AJOFM Gorj pentru 2015. Nu va lipsi nici un nou episod din Caravana ocupării forței de muncă care va fi susținută de AJOFM împreună cu autoritățile publice locale din județul Gorj. Astfel, în vizor se vor afla localitățile cu o pondere însemnată de șomeri în populația stabilă între 18-26 de ani oferind servicii de ocupare şi formare profesională persoanelor neocupate din mediul rural. Întânirile mediate între șomeri și angajatori vor fi modalitatea prin care se va atinge plasarea celor interesați.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: