Ajutoare de încălzire pentru 7.000 de gorjeni! Vezi condițiile impuse

0
31

Aproape 7.000 de gorjeni beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuinței. Cel mai mare sprijin financiar oferit persoanelor cu posibilități materiale reduse este de aproximativ 260 de lei pe lună. Cei care vor să beneficieze de aceste facilități trebuie să consulte cu atenție lista condițiilor impuse privind venitul și mai ales cea a bunurilor pe care nu trebuie să le dețină pentru a încasa ajutorul. Potrivit evidențelor Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Gorj (AJPIS), cei mai mulți dintre beneficiari se vor încălzi la iarnă cu lemne și cărbuni.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței reprezintă un sprijin destinat consumatorilor vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică sau lemne, cărbuni și combustibili petrolieri. Pentru a încasa ajutorul, venitul net lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la 786 lei în cazul familiilor care se încălzesc cu energie termică în sistem centralizat, respectiv 1.082 lei în cazul persoanelor singure și 615 lei în situația în care încălzirea locuinței se realizează cu gaze naturale, energie electrică sau lemne, cărbuni și combustibili petrolieri. Ajutorul se acordă pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere privind componența familiei și veniturile acesteia.

Condiții de acordare

Sunt tăiați de pe listă cei care dețin bunuri precum clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu şi a anexelor gospodărești, mijloace de transport cu o vechime mai mică de 10 ani sau suprafețe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producție anuală depășește suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie. Gorjenii trebuie să știe că ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pe tot parcursul sezonului rece, în funcție de îndeplinirea de către solicitant a condițiilor de acordare. „Situația persoanelor din Gorj care beneficiază de ajutor de încălzire afernet luni noimebrie este următoarea: 662 de beneficiari ai ajutorului folosesc energia termică în sistem centralizat, 2.618 gaze naturale, 79 energie electrică și 4.175 lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri. În total, la nivelul întregului județ sunt 6.872 de beneficiari ai ajutorului de încălzire de la bugetul de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al prefecturii Gorj, Corina Belteu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here