spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSocialAlertă de poliomielită! Specialiştii recomandă imunizarea

    Alertă de poliomielită! Specialiştii recomandă imunizarea

    După ce în Ucraina, într-o regiune de la frontiera cu România şi alte trei ţări, au fost depistate două cazuri de poliomielită, autorităţile gorjene sunt şi ele în alertă. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a declarat că s-au luat deja primele măsuri ce se impun într-o astfel de situaţie, asta deşi în Gorj nu au fost semnalate astfel de cazuri.

    Virusul-Poliomielita-560x360Deşi dozele de vaccin antipoliomielitic sunt solicitate de la Ministerul Sănătăţii, sunt mulţi părinţi care refuză imunizarea copiilor din diferite motive. Specialiştii recomandă totuşi vaccinarea antipolio, aceasta fiind gratuită în România, spune directorul DSP Gorj, Marius Boeriu. „Am primit o alertă de la nivelul Ministerului Sănătăţii, de la Institutele de Specialitate datorită faptului că în ţările vecine, mai ales din spaţiul ex-sovietic, există cazuri înregistrate de poliomielită cu virus sălbatic şi atunci normal trebuiesc luate toate măsurile de vigoare în sensul atenţie, catagrafie, vaccinare, revaccinare a copiilor propuşi pentru vaccinare şi măsurilor care se impun cu această ocazie, ştiut fiind faptul că noi, la DSP Gorj, prin serviciile specializate mă refer la Serviciul de Control al bolilor transmisibile cu reţeaua de medicină primară asigurăm prin catagrafierea copiilor propuşi spre vaccinare, catagrafie care va fi transmisă Ministerului Sănătăţii în scopul obţinerii dozelor necesare de vaccin. Această vaccinare este gratuită în ţara noastră, subliniez acest lucru pentru că nu în toate ţările din lume sunt imunizările populaţiei gratuite”, a declarat directorul DSP Gorj, Marius Boeriu.

    marius-boeriuDirectorul DSP Gorj recomandă medicilor mai multă atenţie acordată pacienţilor care prezintă simptome ce ar putea indica apariţia poliomielitei. „Aceasta este alerta care ne interesează pe noi şi de supraveghere de către medici cu mai multă atenţie a unor pacienţi care pot să prezinte anumite simptome sau care au circulat în anumite ţări, în anumite perioade, pentru a declanşa acest prim prag de alertă la nivelul instituţiilor cu care pacienţii intră prima dată în contact”, a mai declarat Marius Boeriu. Poliomielita este o boală infecţioasă care se transmite prin contactul cu scaunul sau cu secreţiile nazale ale unei persoane infectate, dar şi prin intermediul consumului de apă sau mâncare contaminată, virusul instalându-se cu uşurinţă în tractul intestinal, de unde ajunge cu uşurinţă în sistemul nervos.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: