6.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 18, 2021
AcasăSocialApel către pensionarii cu grupa I și II de muncă

Apel către pensionarii cu grupa I și II de muncă

Asociația Global Inclusion a depus o petiție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii împotriva Hotărârea de Guvern nr. 291/2017, care nu permite majorarea pensiilor celor care au ieșit din activitate din grupele I și II de muncă înainte de 1 ianuarie 2011. Din această categorie fac parte și numeroși pensionari gorjeni care au lucrat în sectorul minier sau energetic în condiții grele sau foarte grele de muncă.

Petiția a fost acceptată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a fixat organizarea unei dezbateri pe data de 28 august, când părțile implicate sunt așteptate să își prezinte poziția. „Pentru a putea prezenta cat mai multe date, documente si exemple de persoane care sunt afectate in mod discriminatoriu de adoptarea acestei hotarari, facem un apel catre toti pensionarii și asociatiile pensionarilor din judetul Gorj (din minerit si energie) și din tară, sa ne trimita pe adresa de mail : [email protected] sau mesaje pe adresa https://www.facebook.com/AsociatiaGlobalInclusion/ , documente si decizii de pensionare-scanate, inclusiv petitii scrise prin care sa descrieti modul discriminatoriu prin care ati fost afectati sau chiar sustinerea acestui demers al Asociatia Global Inclusion“, se arată într-o scrisoare deschisă a Asociației Global Inclusion.

Venituri mai mici pentru cei ieșiți la pensie după 2011

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a fost sesizat asupra faptului că în acest moment, prin acest HG 291, se constată o discriminare între cei care au iesit la pensie înainte de anul 2011 și cei care au iesit la pensie după 2011, având aceeași vechime, contribuții și condiții egale de muncă, doar că primesc pensii diferite. „Chiar dacă au avut aceleași criterii și condiții, cei de dinainte de 2011 primesc pensii mai mici decât cei ieșiți la pensie după 2011“, se mai arată în scrisoarea deschisă a Asociației Global Inclusion, care va fi reprezentată la dezbatere de Iulian Ionescu. La sfârșitul lunii iulie, PNL a atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern nr. 291/2017.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -