spot_img
12.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăSocialAproximativ 400 de absolvenţi angajaţi în 2010

    Aproximativ 400 de absolvenţi angajaţi în 2010

    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj şi-a încheiat activitatea de anul acesta cu brio. Pe lângă programele implementate în judeţ, privind încadrarea şomerilor pe piaţa muncii, agenţia a reuşit şi încadrarea absolvenţilor din instituţii de învăţământ, prin subvenţionarea locului de muncă.

    Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, „una din măsurile de prevenire a şomajului şi stimularea ocupării tinerilor absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ este subvenţionarea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a acestei categorii de persoane, subvenţionare care se acordă diferenţiat în funcţie de nivelul studiilor absolvite de cel angajat”, a spus Mihaela Moţa, directoarea AJOFM Gorj. Prin activităţile desfăşurate de agenţie în sprijinul absolvenţilor se numără informarea şi consilierea privind cariera tinerilor în anii terminali de studii dar şi utilizarea tuturor mijloacelor de informare în masă cu privire la măsurile active destinate tinerilor. Toate acestea au făcut posibilă angajarea unui număr de 378 absolvenţi, din care 196 prin subvenţionarea locurilor de muncă. Potrivit Mihaelei Moţa, „ cei care au beneficiat de această măsură activă au fost 7 absolvenţi ai ciclului inferior liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii, 90 de absolvenţi de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal şi aproximativ 100 de absolvenţi de învăţământ superior”.

    Bursa locurilor de muncă – o şansă pentru tineri

    Pe lângă aceste programe, o contribuţie la încadrarea în muncă a absolvenţilor a fost şi Bursa locurilor de muncă, organizată în luna septembrie. Din totalul celor 360 de participanţi la bursă au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă peste 250 de absolvenţi, din care 160 au fost şi încadraţi. Dintre aceştia, un număr de 172 de absolvenţi au beneficiat de prime de încadrare. De menţionat este faptul că primele de încadrare se acordă, potrivit legislaţiei, absolvenţilor pentru ca aceştia să fie stimulaţi să se angajeze. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, măsura are scopul de a evita şomajul de lungă durată prin motivarea tinerilor de a găsi, prin propriile eforturi, cele mai potrivite soluţii de integrare profesională. Pentru a beneficia de acest drept, absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani, trebuie să fie înregistraţi la AJOFM şi să se angajeze cu program normal de lucru pe o perioadă mai mare de 12 luni. Prima de încadrare pe care o primesc tinerii este egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării. Aceştia trebuie să depună cererea însoţită de documentaţia prevăzută de lege, în termen de 60 de zile de la data angajării. Această sumă se acordă după 12 luni de la data angajării.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: