Acasa / Headlines / Are nevoie de 16.000 de euro pentru a nu ajunge în scaunul cu rotile

Are nevoie de 16.000 de euro pentru a nu ajunge în scaunul cu rotile

O fată în vârstă de 14 ani din comuna gorjeană Prigoria are nevoie de ajutor pentru a nu ajunge în scaunul cu rotile. Luiza a fost descoperită cu scolioza acută, iar in urma unui control efectuat recent intr-un spital din capitală, medicii le-a mai dat încă o veste teribilă copilei și părinților: în mai puțin de o lună de zile poate paraliza.

Fata este la vârsta la care orice tânăr începe să viseze și să-și facă planuri pentru viitor. Visul cel mai mare al Luizei este să nu ajungă în scaunul cu rotile și să se facă bine.

„Luiza s-a născut cu probleme. A avut o pareză, dar probleme s-au agravat din cauza apariției scoliozei. De când i s-a depistat această boală, am făcut corsete peste corsete, dar nu s-a recuperat. Am fost la Oradea la recuperări, unde i s-au făcut investigații și doamna doctor mi-a spus că trebuie ca fata să fie operată cât de urgent, pentru riscă să ajungă în scaunul cu rotile. Nu avem pe nimeni care să ne ajute, decât pe Dumnezeu de sus“, a povestit mama Luizei.

Conducerea Primăriei Prigoria a refuzat să o ajute pe Luiza

Intervenția se ridică la suma de 16.000 de euro, bani pe care familia nu-i are, pentru că trăiește doar dintr-o pensie pe caz de boală a tatălui fetiței, iar mama primește ajutor de însoțitor, bani care se duc doar pe drumurile spre spitale si tratamente.

„Am fost la București, la domnul doctor Mihai Jianu, care ne-a spus și el că fata trebuie operată. Ne-a trimis la Spitalul Colentina la un alt medic, care a spus că operația costă 16.000 de euro. Banii pe care-i avem ne ajung doar pentru tratamentele pe care trebuie să urmeze Luiza și costurile cu ședințele de recuperare și investigațiile pe care trebuie să le urmeze. Nu știu de unde putem să strângem acești bani. Îi rugăm pe oamenii cu suflet mare să o ajute pe Luiza pentru că vrea să fie un copil normal. Am făcut și un împrumut în bancă dar suma pe care am primit-o este mică. Doamna primar al comunei Prigoria a refuzat să ne ajute. Am fost de nenumărate ori la primărie, dar a spus că nu are fonduri ca să ne ajute. Domnul director al școlii la care învață Luiza ne-a promis că ne va ajuta“, a mai precizat mama copilei.

Tatăl Luizei a fost miner

Nicolae Ionașcu, tatăl Luizei, a fost miner, dar a fost nevoit să se pensioneze pe caz de boală, după ce a suferit o semipareză. „Ne descurcăm foarte greu. Mai luăm împrumuturi de la CAR . În urmă cu 6-7 ani am suferit o semipareză pe partea stângă și nu am voie să fac efort. Iau calmante ca să reușesc să depășesc problemele“, a povestit fostul miner. Părinții sunt disperați pentru că nu pot să-și ajute copilul.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*