21.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăSocialAu primit cheile!

Au primit cheile!

Peste 60 de persoane şi-au văzut visul împlinit, ieri! Locuinţele sociale din zona Ciocârlău a Municipiului Târgu-Jiu au fost date în folosinţă celor ce au îndeplinit condiţiile necesare obţinerii unei astfel de unităţi locative. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 60 de miliarde de lei vechi.

Locuinţele se află în zona Ciocârlău din Târgu-Jiu. Cheile celor 64 de apartamente şi garsoniere au fost înmânate noilor proprietari, ieri dimineaţă, chiar de către reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu. Noii proprietari au intrat în posesia locuinţelor sociale în urma obţinerii punctajului necesar. Beneficiarii sunt cei care şi-au depus dosarele pentru obţinerea unei locuinţe, la Primăria Târgu-Jiu, cu ani buni în urmă. De asemenea, o parte dintre noii locatari ai celor două blocuri de locuinţe sociale din zona Ciocârlău provin din cei scoşi din fostele barăci ACH după ce acestea au fost câştigate în instanţă.

După 10 ani de aşteptări, a primit o locuinţă!

După ani buni de aşteptări, visul li s-a împlinit. Doamna Maria şi-a văzut visul cu ochii, în această dimineaţă, când a păşit în noua sa locuinţă. Cei zece ani de aşteptări au meritat, iar acum are acoperişul său. „Este foarte bine. Eu am nouă operaţii pe cord şi mai merg la o operaţie pe un singur rinichi. Am stat în zona Artego, cu chirie. Aştept de zece ani o locuinţă”, a spus Maria Ghiţă, una dintre noii proprietari ai locuinţelor sociale din zona Ciocârlău.

Se vor vinde locuinţe ANL

Autorităţile locale dau asigurări că Primăria Târgu-Jiu mai are în programul viitor construirea de locuinţe sociale, dar şi ANL. Astfel, în perioada următoare, după cadastrarea locuinţelor ANL din municipiu, se va proceda la vinderea acestora, astfel încât fondurile strânse să fie folosite la demararea lucrărilor de construire a noi imobile în Târgu-Jiu. Cele două blocuri cu garsoniere şi apartamente sociale puse la dispoziţia proprietarilor, astăzi, au fost realizate din fonduri de la bugetul local şi fonduri guvernamentale. Investiţia se ridică la suma de 60 de miliarde de lei vechi, iar aleşii locali au în vedere crearea de condiţii optime de transport, de relaxare şi spaţii de joacă pentru copii, în viitorul apropiat. „Blocurile sunt realizate cu materiale moderne; proiectele sunt moderne. Pentru locuinţele ANL o să avem în perioada imediat următoare şi un preţ de vânzare a acestora şi acest lucru va conduce mai departe la atribuirea de fonduri pentru demararea lucrărilor. Vom face tot posibilul ca şi cei din această zonă, cei care vor locui aici, să aibă condiţii de transport local, de odihnă, condiţii pentru copiii pe care îi au, locuri de joacă şi tot ce înseamnă utilităţi şi condiţii optime pentru un trai cât se poate de corect şi decent”, a declarat viceprimarul Municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu. În această perioadă, la toate cele 64 de locuinţe sociale proaspăt repartizate se montează contoarele pentru energie electrică şi gaze, astfel încât noii locatari să-şi deschidă partide pentru a avea utilităţile necesare.

Se retrag 4 persoane de pe lista de consilieri municipali? Ce spune Aurel Popescu

0
Informațiile apărute în spațiul public cu privire la retragerea a patru persoane de pe lista...

Primaria Târgu Jiu modernizează gardul Cimitirului Municipal, în timp ce oamenii strâng bani pentru a sprijini medicii

1
În timp ce pe rețelele de socializare locuitorii orașului se mobilizează să strângă bani pentru...

Aurel Popescu: să dea sporurile înapoi la Primărie!

0
Viceprimarul Aurel Popescu îl somează public pe primarul Marcel Romanescu să dea înapoi banii încasați...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!